Kultura

Udruženje Milica: “Pomozi mi, dobri svete, da postanem srećno dete!

Udruženje Milica otpočelo je realizaciju projekta Pomozi mi, dobri svete, da postanem srećno dete, koji je podržao Grad Pirot sa 150. 000 dinara u okviru Lokalnog plana akcije za decu.
Učenici trećeg razreda OŠ Sveti Sava juče su posetili Narodnu biblioteku Pirot. Za dobro raspoloženje dece pobrinule su se bibliotekarke Marija Šarović i Cica Aleksić, koje su decu upoznale sa fondovima i uslugama Biblioteke, a druženje je zaokruženo recitovanjem i čitanjem šaljive poezije Duška Radovića, Mike Antića, Miodraga Stanisavljevića i drugih dečjih pesnika.


Istorijski arhiv je za mališane pripremio radionicu Pirot naših predaka-šetnja glavnom gradskom ulicom, posle čega su deca obišla depoe a predstavljene su im i usluge koje ova ustanova pruža građanima Pirota.

U okviru ovog projekta, učenici će posetiti i ostale ustanove kulture u Pirotu – Dom kulture, Muzej Ponišavlja, Galeriju Čedomir Krstić i Narodno pozorište gde će deca imati priliku da se upoznaju sa kulturom svog zavičaja. Cilj projekta je da prvenstveno usmeri decu da korisno provode slobodno vreme uz knjige, predstave, koncerte, izložbe i druge aktivnosti koje im omogućavaju ustanove u kulturi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker