Kultura

Zona Zamfirova 2 uz ovacije pozdravljena na pretpremijeri u Pirotu

Nastavak kultnog filma “Zona Zamfirova” večeras je pretpremijerno prikazan u Pirotu, kao gradu koji je koproducent filma, ali i nosilac priznanja “Prijatelj filma”. Po završetku projekcije, prepuna sala bioskopa Doma kulture uz ovacije je pozdravila gotovo kompletnu filmsku ekipu ovog filma.

Režiser Jug Radivojević kazao je da je Pirot jedan od ukupno sedam gradova koji su učestvovali u snimanju filma, a u znak zahvalnosti gradovima u kojima je sniman nastavak Zone Zamfirove, biće održano ukupno sedam pretpremijera, pre glavne beogradske premijere.

Brankica Sebastijanović, glumica koja je tumačila naslovnu žensku ulogu, kazala je da veruje da će ovaj film imati dobar bioskopski život.

-Divni su utisci, publika je i ovde u Pirotu predivno reagovala, mi smo čak i gledali zajedno sa njima film, i u toku filma publika reaguje i posle su nas nagradili aplauzom tako da su utisci fenomenalni-kazala je Sebastijanovićeva.

Milan Vasić, filmski Mane, kazao je da mu je srce puno kada, posle tri – četiri projekcije, uvek po završetku projekcije, pre izlaska voditelja i glumačke ekipe, salama se prolama aplauz koji je savršen i to je dobro merilo koliko se narodu dopao film. Očigledno je da je narod dugo očekivao i priželjkivao nastavak Zone Zamfirove. Jako sam srećan kako je film ispao, svuda se lepo prihvata.kazao je Vasić.

Slične vesti

166 Comments

 1. Super mi je što je film prvo počeo da se prikazuje po manjim gradovima i tek će uslediti svečana premijera u Beogradu. Fantastična ekipa glumaca odabrana za ovaj film. Očekujem ogromnu gledanost.

 2. Bez sumnje Srbija je dobila jos jednu dobru glumicu.Brankica je nasa perspektivna mlada glumica koja je i pre Zone skrenula na sebe paznju sa nekoliko dobrih uloga, tako da se iskreno nadam da ce i ulogu Zone izneti na najbolji moguci nacin .

 3. Prvi deo je bio predivan, tako da ne mogu da docekam premijeru kod nas u Novom Sadu. Film zaista obecava i mislim da ce biti uspesniji od prvog dela.

 4. A kako da ne bude docekana ovacijama? Film predstavlja deo nase kulture i istorije koi neguje nasu tradiciju. To je dobitna kombinacija koja ne moze da ne uspe. Samo napred i svaka cast.

 5. Divni su utisci, publika je i ovde u Pirotu predivno reagovala, mi smo čak i gledali zajedno sa njima film, i u toku filma publika reaguje i posle su nas nagradili aplauzom tako da su utisci fenomenalni. Zona zamfirsko je splet tradicije i naše kulture.

 6. Nova glumačka ekipa je izvrsna i nastavak kultunog filma Zone Zamfirove me je obradovao kako zbog priče koju fim nosi tako i zvog nekadašnjeg tradicionalnog načina života u Srbiji i vremenu o kome priča.

 7. Prvi deo filma je bio odlican ,po reakcijama publike, sigurna sam da je i nastavak jos bolji ,a velikim nestrpljenjem ocekujem nastavak kultnog filma u tradicionalnom ambijentu .

 8. Zone 2 biće najgledaniji film na ovom prostorima, mi volimo stara vremena iz Srbije, palanke i palanačke ljubavi, mržnje, pesme, svadje i igre, proslaviće se i glumci a fillm će biti gledan i u Crnoj Gori, BIh, Makedoniji…

 9. Zone 2 biće najgledaniji film na ovom prostorima, mi volimo stara vremena iz Srbije, palanke i palanačke ljubavi, mržnje, pesme, svadje i igre, proslaviće se i glumci a film će biti gledan i u Crnoj Gori, BIh, Makedoniji…

 10. Zone 2 biće najgledaniji film na ovom prostorima, mi volimo stara vremena iz Srbije, palanke i palanačke ljubavi, mržnje, pesme, svadje i igre, proslaviće se i glumci a film će biti gledan i u Crnoj Gori, BIh, Makedoniji…

 11. Film je fenomenalan spoj kulture i tradicije koja se ne sme zaboraviti. Verujem da ne postoji osoba kojoj se ovako kvalitetan film ne bi mogao dopasti

 12. Nadam se da ce se nastaviti sa snimanjem ovakvih filmova koji oslikavaju tradicionalne vrednosti Srbije.Ne sumnjam da ce ovaj film biti dobro prihvacen u Srbiji i sire.

 13. Zona Zamfirova je jedna od najlepših ljubavnih pripovetki srpske književnosti. Prikazuje srpsku kulturu,tradiciju i prelepe običaje koji su vremenom zaboravljeni. Sigurna sam da je i film odlično urađen.

 14. Ovaj film prikazuje prave vrednosti nase zemlje,srpsku tradiciju i kulturu,ljubavnu snagu jednog para kao i prelepe pejzaze J.Srbije. Presrecna sam sto prvi deo price konacno dobija svoj nastavak!

 15. Nalepsa ljubavna priča srpske knjievnosti. Prikazuje socijalne razlike koje su i tada bile izražene i prepreka za ostvarenje ljubavi dvoje mladih. Ipak ljubav uvek pobeđuje. Priča nas podseća na stare tradicionalne običaje koji su bačeni u zaborav

 16. Odlična glumačka postava, pogotovo mi se sviđa mlada Brankica Sebastijanović. Mislim da je čeka svetla budućnost i da će više biti zastupljena i na televiziji i na filmu. I očekivao sam da je film odličan, jedva čekam u bioskop da idem da ga pogledam.

 17. Bravo za glumacku podelu, za reditelja, scenaristu, producente i sve ostale koji su ucestgvovali u stvaranju ove nadasve ljudske i zivotne price sa poukom.

 18. Sama prica filma me izuzetno privlaci jer govori o nasem narodu, kako se ranije zivelo, o nasim obicajima i nasoj tradiciji. Verujem da ce ova talentovana glumacka ekipa uspeti da nas svojom glumom vrati u proslost-bar dok gledamo film. Sa nestrpljenjem iscekujem da pogledam film !

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker