Lokalna samouprava

Oživeli filmsku magiju Zone Zamfirove

Celokupna ekipa koja je učestvovala u realizaciji snimanja nastavka Zone Zamfirove uspela je da oživi filmsku magiju, između ostalog, zahvaljujući i odličnoj glumačkoj ekipi koju je odabrao Jug Radivojević, režiser, kazao je producent Miroslav Mitić.

Detalj sa snimanja u Pirotu- foto Aleksandar Ćirić

Mitić je kazao da je interesantno da je na snimanju učestvovalo i dosta izuzetno kvalitetnih pozorišnih glumaca.

-Publika reaguje na film onako kako smo mi želeli, a naša želja je bila jednostavna, da prikažemo Srbiju onakvom kakva jeste, samo smeštena u period s početka 20. veka, lepa, vrcava, sa željom da se u dobrom duhu i pozitivnom energijom živi u našoj zemlji-kazao je producent Mitić. On je dodao i da je filmska ekipa naišla na odličan prijem kod lokalne samouprave, tako da nije slučajno da je Pirot dobio prestižni sertifikat “Film frendli” grada, što će omogućiti i da u Pirotu dođu strane produkcije.

-Pirot sada samostalno može da nastupa na tržištu, da pregovara i dovodi strane produkcije, što su zapravo direktne strane investicije-kazao je producent Mitić. 

Za saradnju sa filmskom ekipom bio je zadužen pomoćnik gradonačelnika Bojan Ranđelović. On je dodao da je srećan što je grad Pirot učestvovao kao koproducent filma i kazao da je siguran da će nastavak Zone imati isti uspeh kao i prvi deo.

 

 

Slične vesti

172 Comments

 1. Zaista sjajna ideja za film.Negovanje tradicije, nase istorije i kulture na pravi nacin. Ovaj film salje jednu lepu i jasnu poruku a to je da ne smemo da zaboravimo ko smo i sta smo i odakle poticemo.

 2. Naicrpan izvor inspiracije. Tradicija, zabranjena ljubav i srecan kraj. Volim filmove koji se ovako zavrsavaju u realnosti je cesto drugacije. Nadam se da ce nas nastavak Zone Zamfirove sve podsetiti na tradicionalne prave vrednosti koje treba da negujemo i iskreno se nadam da su se srecno voleli do kraja zivota.

 3. Najromantičnija priča u srpskoj književnosti sa našim starim običajima koji su davno zaboravljeni. Ekranizacija ove divne pripovetke će mladima približiti duh stare Srbije i naše baštine.

 4. Divan nacin da se predstavi stara srpska tradicija i vrednost, koja polako izumire razvojem vremena u kome zivimo. Treba se osvrnuti iza sebe i sve dobro prihvatiti i nastojati odrzati i predstaviti mladim generacijama koje dolaze.

 5. To je sve samo sala….Mene je nastavak filma Zone veoma obradovao jer sam pročitala da je rađen po istinitom događaju i na poseban način oslikava prošlost Srbije. Novi glumci su veoma zanimljivi i privlačni na svojstven način.

 6. Film je sigurmo divam bas kao i prvi deo .Pelo i slikovito nas vracaju na pocetak 20 veka ,lepo nas podsecaju da obicaje koji su zaboravljeni i na mir koj danas mnogima nedostaje.

 7. Priroda, nošnja, prelepi glumci,…a pored toga prikazana i tradicija , istorija , kultura,…to je zaista korak ka tome da Srbija bude pominjana u svim krajevima sveta zbog ovog filma!

 8. Tradicija Srba se ne sme zaboraviti, a ovo je jedini nacin da se ona sacuva. Mladim glumcima svaka pohvala sto su se opredelili da se posvete ovako jednom kvalitetnom filmu

 9. Bravo za sve koji su bili ucesnici ovog divnog ostvarenja, sve koji su ukrasili ovaj film glumom ispred kamere i sve one koji su pruzili doprinos iza kamera!

 10. Danas ima isuvise filmova koji su prepuni nasilja i donose losu energiju. A Zone drugi deo je melem za dusu. Sa nestrpljenjem cekam da se pojavi u bioskopu.

 11. Srbi su narod sa bogatom tradicijom i običajima, koje su uspeli da očuvaju i u najtežim periodima svog postojanja. Sve najbolje glumačkoj ekipi,želim da film ostavi najsnažniji utisak…

 12. Svaki film koji pokazuje tradiciju nasu i koji se bori da je sacuva od zaborava treba da se odgleda. Jedva cekam premijeru da je pogledam i nadam se da ce da naidje na sve pozitivne kritike.

 13. Dobra glumačka ekipa verujem da je i film dobar! Verovatno će se prepričavati role iz filma narednih nekoliko godina. Voleo bih da ga što pre pogledam!

 14. Film na pravi nacin prikazuje nacin zivota u Srbiji pre vise od sto godina, mladi imaju priliku da se upoznaju sa korenima, tradicijom, kulturom i obicajima.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker