Lokalna samouprava

Oživeli filmsku magiju Zone Zamfirove

Celokupna ekipa koja je učestvovala u realizaciji snimanja nastavka Zone Zamfirove uspela je da oživi filmsku magiju, između ostalog, zahvaljujući i odličnoj glumačkoj ekipi koju je odabrao Jug Radivojević, režiser, kazao je producent Miroslav Mitić.

Detalj sa snimanja u Pirotu- foto Aleksandar Ćirić

Mitić je kazao da je interesantno da je na snimanju učestvovalo i dosta izuzetno kvalitetnih pozorišnih glumaca.

-Publika reaguje na film onako kako smo mi želeli, a naša želja je bila jednostavna, da prikažemo Srbiju onakvom kakva jeste, samo smeštena u period s početka 20. veka, lepa, vrcava, sa željom da se u dobrom duhu i pozitivnom energijom živi u našoj zemlji-kazao je producent Mitić. On je dodao i da je filmska ekipa naišla na odličan prijem kod lokalne samouprave, tako da nije slučajno da je Pirot dobio prestižni sertifikat “Film frendli” grada, što će omogućiti i da u Pirotu dođu strane produkcije.

-Pirot sada samostalno može da nastupa na tržištu, da pregovara i dovodi strane produkcije, što su zapravo direktne strane investicije-kazao je producent Mitić. 

Za saradnju sa filmskom ekipom bio je zadužen pomoćnik gradonačelnika Bojan Ranđelović. On je dodao da je srećan što je grad Pirot učestvovao kao koproducent filma i kazao da je siguran da će nastavak Zone imati isti uspeh kao i prvi deo.

 

 

Slične vesti

172 Comments

  1. Zaista sjajna ideja za film.Negovanje tradicije, nase istorije i kulture na pravi nacin. Ovaj film salje jednu lepu i jasnu poruku a to je da ne smemo da zaboravimo ko smo i sta smo i odakle poticemo.

  2. Naicrpan izvor inspiracije. Tradicija, zabranjena ljubav i srecan kraj. Volim filmove koji se ovako zavrsavaju u realnosti je cesto drugacije. Nadam se da ce nas nastavak Zone Zamfirove sve podsetiti na tradicionalne prave vrednosti koje treba da negujemo i iskreno se nadam da su se srecno voleli do kraja zivota.

  3. Najromantičnija priča u srpskoj književnosti sa našim starim običajima koji su davno zaboravljeni. Ekranizacija ove divne pripovetke će mladima približiti duh stare Srbije i naše baštine.

  4. Divan nacin da se predstavi stara srpska tradicija i vrednost, koja polako izumire razvojem vremena u kome zivimo. Treba se osvrnuti iza sebe i sve dobro prihvatiti i nastojati odrzati i predstaviti mladim generacijama koje dolaze.

  5. To je sve samo sala….Mene je nastavak filma Zone veoma obradovao jer sam pročitala da je rađen po istinitom događaju i na poseban način oslikava prošlost Srbije. Novi glumci su veoma zanimljivi i privlačni na svojstven način.

  6. Film je sigurmo divam bas kao i prvi deo .Pelo i slikovito nas vracaju na pocetak 20 veka ,lepo nas podsecaju da obicaje koji su zaboravljeni i na mir koj danas mnogima nedostaje.

  7. Priroda, nošnja, prelepi glumci,…a pored toga prikazana i tradicija , istorija , kultura,…to je zaista korak ka tome da Srbija bude pominjana u svim krajevima sveta zbog ovog filma!

  8. Tradicija Srba se ne sme zaboraviti, a ovo je jedini nacin da se ona sacuva. Mladim glumcima svaka pohvala sto su se opredelili da se posvete ovako jednom kvalitetnom filmu

  9. Srbi su narod sa bogatom tradicijom i običajima, koje su uspeli da očuvaju i u najtežim periodima svog postojanja. Sve najbolje glumačkoj ekipi,želim da film ostavi najsnažniji utisak…

  10. Svaki film koji pokazuje tradiciju nasu i koji se bori da je sacuva od zaborava treba da se odgleda. Jedva cekam premijeru da je pogledam i nadam se da ce da naidje na sve pozitivne kritike.

Leave a Reply

Back to top button