Gradska hronika

Nada za osobe sa invaliditetom – Osnovano udruženje “Nada plus”

Humanitarna organizacija za osobe sa invaliditetom Nada plus nedavno je počela sa radom, sa ciljem da se olakša život ljudima koji se svakodnevno suočavaju sa brojnim preprekama. Predsednica udruženja, Marija Panajotović, ističe da je udruženje osnovano kako bi se na organizovan način pokretale inicijative i programi namenjeni osobama koje  imaju neki vid invalidieta bilo da je to cerebralna paraliza, multiple skleroza, paraplegija i da se tim ljudima pomogne  da lakše funkcionišiu ali i da budu prihvaćeni u zajednici.

“Udruženje “Nada plus” smo osnovali skoro, trenutno se okupljamo u Inkluzivnom centru u Kozaračkoj ulici svake nedelje a članove obaveštavamo putem društvenih mreža o terminima okupljanja. Želimo da čujemo nove članove njihove želje i probleme sa kojima se susreću svakog dana. Na ovaj način ćemo prebroditi neke probleme i pružati međusobnu podršku i jako bitno savete. Želimo da uključimo što više ljudi  bez obzira na starosno doba, i vrstu invaliditeta” – poručuje predsednica udruženja, Marija Panajotović.

Panajotovićeva kaže da u Pirotu ne postoji precizan podatak o broju osoba sa invaliditetom pa je jedna od namera udruženja da prikupi podatke o broju obolelih i vrsti invaliditeta. U Pirotu, prema njenim rečima, ne postoje pristupne rampe važnim institucijama u gradu kao što je zgrada Suda, Centra za socijalni rad, saobraćajne policije i drugim ustanovama gde  pristup osobama sa invaliditetom nije moguć. Jedna od namera je da se kroz  projektno finansiranje obezbede sredstva za postavljanje pristupnih rampi svuda gde je to potrebno.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker