Lokalna samouprava

EKSKLUZIVNO: U Pirot dolaze veliki trgovinski lanci, ritejl šoping centar koji radi na principu Stop-Shop, Pepco…

U okviru STOP-SHOP centra radiće veliki svetski brendovi poput Waikikija i mnogi drugi

Pirot je poslednjih godina sve interesantniji velikim trgovinskim lancima iz celog sveta. Nakon Lidla, Rode i mnogih drugih, do naredne godine u ovo vreme Pirot će dobiti i veliki ritejl šoping centar koji funkcioniše na principu Stop- Shop, kazao je Pirotskim vestima gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić. Inače, narednih meseci će u aneksu hotela Ana Lux početi sa radom i veliki međunarodni lanac dečje garderobe – Pepco, čije je sedište u Poljskoj.

-Želim da podsetim da smo pre petnaestak i više godina nismo imali mnoge atribute grada. Nismo imali autoput, kvalitetne pozorišne predstave, imali smo jednu veliku kompaniju Tigar, ali nismo imali jednu veliku multinacionalnu kompaniju kao što je Mišelin, nismo imali zatvoreni bazen, Kej je bio neodržavan, u mraku. Nismo imali ni gde da kupujemo dobru i kvalitetnu robu. Sada sve to imamo. Sama činjenica da veliki inostrani trgovinski lanci dolaze u Pirot govori o tome da je naš položaj mnogo bolji nego ranije. Jedino što trenutno nedostaje Pirotu, kada je o šopingu reč, jeste Stop-Shop. Ipak, pouzdano znam da je u planu da Pirot dobije Stop-Shop centar, a na osnovu informacija kojima raspolažemo, njegova izgradnja bi trebalo da bude završena naredne godine u ovo vreme. Trebalo je da bude već na proleće, ali zbog globalne situacije sa covidom, odloženo je za šest meseci tako da očekujemo da bude otvoren naredne godine u ovo vreme-kazao je danas Pirotskim vestima gradonačelnik Vasić.

Stop Shop centar u Pirotu gradiće se na lokaciji pored modernog kompleksa stambenih zgrada “Zapadni kej”.

U okviru Stop-Shop centara, kojih već ima nekoliko širom zemlje rade veliki svetski brendovi poput Waikikija, MekDonaldsa, DM i mnogi drugi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker