Gradska hronika

Završen projekat “Pomozi mi dobri svete da postanem dobro dete”

U okviru Lokalnog plana akcije za decu Udruženje građana “Milica” realizovalo je zanimljiv projekat, koji je okupio veliki broj dece, pod nazivom “Pomozi mi dobri svete da postanem dobro dete”. Projekat, čiji su autori Marija Šarović, Cica Aleksić i Brankica Vidojević, finansirao je grad Pirot.

Kako su nam rekli u Udruženju građana “Milica” projekat je, pored ostalog, imao za cilj da se deca bolje upoznaju sa ustanovama i institucijama u svom gradu. Deca su, u okviru projekta, posetila sve ustanove kulture, upoznavala kulturnu baštinu Pirota, usluge koje pružaju ove ustanove, manifestacije koje organizuju. Deca su bila privilegovana da vide i mnoge sadržaje koji nisu dostupni običnim posetiocima. Zavirili su u legat Likovne galerije “Čedomir Krstić”, garderobu Doma kulture gde se razgovaralo o narodnoj nošnji i igrama pirotskog kraja, posetili su i dečje odeljenje Biblioteke na novoj lokaciji, Muzej Ponišavlja, Istorijski arhiv.

Na samom kraju održana je likovna radionica u Gradiću. Takođe, na keju pored Nišave otvorena je i izložba likovnih radova učenika trećeg razreda OŠ “Vuk Karadžić”.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker