Gradska hronika

Širom Srbije vanredno stanje , u Pirotu stabilno *FOTO*

U Pirotu je opštinski Štab za vanredne situacije pripravan za eventualni novi poplavni talas, s obzirom da po najavama prognostičara, naredna dva dana se očekuje padavina enormnih količina kiše.

Da je stanje na terenu pod kontrolom i da za sada nema opasnosti od izlivanja reka i potoka, uverile su se Pirotske vesti.

Gradašnička reka 

Gradašnička reka

Nišava

Nišava 2

Rasnička reka

Rasnička reka 1

 Momčilov grad

Kanal Kale 1

Kanal Rogoz

Rogoz 1

Tokom prepodneva član Štaba za vanredne situacije Sreten Savov, Pirotskim vestima je izjavio da su obavljeni razgovori sa rukovodstvima javnih preduzeća “Komunalac” i “Vodovod i kanalizacija”.

Obilazimo i sve kritične tačke, a to su uglavnom manji mostovi sa malom propusnom moći zbog čega postoji opasnost da dođe do začepljenja tih mostova i plavljenja. Za sada je u Pirotu situacija stabilna. Takođe smo u prethodnom periodu obilazili i gradilišta na Koridoru 10 jer se dešavalo da izvođači tokom izvođenja radova zatrpaju kanale koje smo proteklih godina pravili upravo sa ciljem prevencije poplava, pa je tokom prošlog “poplavnog talasa” dolazilo do plavljenja njiva – izjavio je Savov.

A.Ć.

Slične vesti

3 Comments

  1. Raduje me sto je ovakva situacija. Vidi se da su kanali uredjeni i prohodni. Bravo i sve pohvale Pirotskim vestima, sto nas na ovaj nacin upoznaju sa stanjem u Pirotu! Super ste!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker