Srbija

Vlada Srbije: Dodatna sredstva za program kupovine seoskih kuća. Minibusevi povezuju 368 sela širom Srbije!

Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu, kojom je omogućena kupovina novih 17 minibuseva, namenjena povezivanju 368 sela u Srbiji.
Realizacijom projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, omogućava kvalitetniji život i stvaraju uslovi za veću dostupnost zdravstvenih, kulturnih, administrativnih i edukativnih usluga, a ujedno se unapređuje životni standard stanovništva seoskih sredina.

Veliko interesovanje za bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća

Zbog velikog interesovanja za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu, koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu, članovi Vlade doneli su i Uredbu koja će omogućiti nastavak ovog programa i za te namene opredelili dodatna sredstva u ukupnom iznosu od 395.000.000 dinara.
Uključujući nova sredstva, Vlada je za ovaj program, od početka godine, izdvojila ukupno 895.000.000 dinara.
Vlada je usvojila i izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda i produžila period važenja ograničenja cena do kraja oktobra.

Među dobitnicima besplatnih kuća na selu i tri Piroćanca

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker