Lokalna samouprava

Interesovanje za kupovinu kuća na selu i dalje veliko – 12 pirotskih porodica za sada dobilo sredstva

Jedna od mera Vlade Republike Srbije u cilju oživljavanja sela jeste dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim parovima za kupovinu kuće na selu sa okućnicom. Pirot je među prvim gradovima u Srbiji koji je, u skladu sa interesovanjem građana, aplicirao kod Ministarstva za brigu o selu i do sada dvanaest bračnih parova dobilo je novac i kupilo  kuću u nekom od pirotskih sela, izjavio je za Pirotske vesti, pomoćnik gradonačelnika Pirota, Vidojko Panajotović.

Prema rečima Panajotovića već drugu godinu zaredom Ministarstvo za brigu o selu raspisuje Javni poviziv da ljudi, koji nisu stariji od 45 godina, mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u iznosu od 10 hiljada evra.

“Mi smo prošle godine imali tu sreću da je 12 pirotskih porodica dobilo sredstva i kupilo sebi kuću na selu. To su kuće u Berilovcu, Temskoj, selu Vlasi, Blatu, Velikom Suvodolu, Berilovcu, Malom Suvodolu, Barje Čifliku, Staničenju, Krupcu i Sopotu. Ministarstvo za brigu o selu je ponovo raspisalo taj isti poziv, za sada imamo oko petnaestak prijava, interesenata koji žele da apliciraju za ova sredstva. Želim da skrenem pažnju, mi ne odlučujemo o dodeli sredstava, mi smo servis građanima da se prikupi dokumentacija, da naše stručno lice proceni kuću koja se kupuje i na osnovu toga posebna komisija u ministarstvu odlučuje ko će dobiti sredstva” – izjavio je Panajotović.

Grad Pirot je veoma ozbiljno shvatio ovu meru i zbog toga je 12 pirotskih porodica dobilo bespovratna sredstva za kupovinu kuća. Gradska komisija obilazi domaćinstva i o svim detaljima informiše resorno ministarstvo, dodao je Panajotović. Svi zainteresovani za učešće u Javnom pozivu detaljne informacije mogu dobiti u Uslužnom centru grada.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker