Gradska hronika

Očišćeni ilegalni kampovi migranata širom Srbije, Žandarmerija pronašla 870 ilegalaca. Akcija i u Pirotu

Pripadnici MUP-a na području Subotice, Pirota, Kikinde i Sombora pronašli 870 iregularnih migranata. Pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon izjave predsednika Republike Srbije, a na osnovu naredbe ministra unutrašnjih poslova, preduzeli opsežne mere juče i danas u sprečavanju ilegalne migracije i u ovim akcijama otkrili i dislocirali 870 migranata na području Subotice, Pirota, Kikinde i Sombora.

„Ovom prilikom pronađene su četiri automatske puške, četiri pištolja, određena količina narkotičkih sredstava. Kontrolisano je 11.200 vozila, 15.600 lica je legitimisano. Takođe je u akciji je pronađeno 28 mobilnih telefona koji će biti predmet veštačenja“, naveo je Luković.

Luković je naglasio da će pripadnici MUP-a dati sve od sebe se situacija razreši i da građani žive što mirnije i sigurnije.

„Hoću da poručim građanima Srbije, a posebno građanima na teritoriji Subotice, Pirota, Sombora i Kikinde da se osećaju bezbrižno i sigurno, da će pripadnici MUP-a dati sve od sebe da se ova situacija razreši i da oni žive što mirnije i što sigurnije“, istakao je je Luković i dodao da građani treba da imaju poverenje u pripadnike Ministarstva unutrašnjeih poslova.

U ovim akcijama učestvuju nekoliko stotina pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova – SAJ, Žandarmerije, Interventne jedinice policije, Antiterorističke grupe Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, Uprave granične policije, UKP, Uprave za tehniku, kao i područnih policijskih uprava, sa svom raspoloživom tehnikom.

foto MUP Srbije

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker