Privreda

E. Miroljo – Stabilno poslovanje, redovne zarade, upošljavanje novih radnika

Kompanija “E. Miroljo” trenutno upošljava oko tri stotine radnika u svojim proizvodnim pogonima u Pirotu i Dimitrovgradu. U toku je konkurs za prijem još 30 šivača, koji traje do kraja ovog meseca. Kako nam je rekao Ljubiša Sotirov, pomoćnik direktora, program proizvodnje ženske modne odeće, za sezonu jesen – zima, odvija se prema planu, a ukupna proizvodnja plasira se, pretežno u maloprodajne objekte u Francuskoj i Italiji, dok je deo proizvodnje namenjen zemljama istočne Evrope, poput Bugarske, Rumunije, Gruzije… 

Prema rečima Sotirova proizvodnja je u okviru planiranog obima. Prodaja se, takođe, uspešno realizuje iz meseca u mesec što poslovanje kompanije čini stabilnim.

“Na domaćem tršištu prodaja se odvija onlajn i u maloprodajnom objektu koji imamo u krugu Preduzeća. Uspevamo da sve svoje obaveze, kako prema radnicima i dobavljačima, tako i prema državi, na vreme izmirujemo. Zarade se isplaćuju redovno, do 10. u mesecu za prethodni mesec, uz sve pripadajuće doprinose i nemamo nikakvih dugovanja. Proizvodnja se odvija u Hali 2, ženski modni program je u pitanju, i planiramo upošljavanje još tridesetak novih proizvodnih radnika – šivača. Sa energentima nemamo problema, s obzirom da smo povezani sa Tigrom a.d. od koga dobijamo paru koja je neophodna u procesu proizvodnje” – rekao je Sotirov.

On je još dodao da je uz pomoć Vlade Srbije i resornog ministarstva napravljen program uštede energije i očekuje da će i na tom planu biti postignuti željeni rezultati.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker