Gradska hronika

Pirot prvi krenuo u razvoj kreativnih i kulturnih industrija

U petak 6. novembra 2015. godine u Svečanoj sali Opštine Pirot sa početkom u 9:30 časova biće održano predstavljanje Agende za razvoj kulturnih i kreativnih industrija opštine Pirot, kao i radionica za izradu strateških projekata u 2016. godini.

image

 

Pirot je prva opština u Srbiji za koju je izrađena Agenda za razvoj kulturnih i kreativnih industrija, a koja se zasniva na principima UNESCO Konvencije o raznolikosti kulturnih izraza (2005). Ovu Konvenciju Srbija je potpisala 2009. godine i jedna je od retkih međunarodnih konvencija koja je usvojena na nivou Evropske unije i zemalja članica – pojedinačno.

 

image

Pirotska razvojna Agenda će omogućiti holistički razvoj kreativnog sektora – povezivanje kulturnih bogatstava i privrednih potencijala ove opštine i stvaranje osnove za unapređenje kreativnog preduzetništva. Njome se predviđa implementacija aktivnosti i mera koje treba da poboljšaju položaj kreativnih industrija u ovoj opštini kroz strateške projekte, javno-privatno partnerstvo i međuresornu saradnju privrede i kulture.

 

Na javnoj prezentaciji prisutnima će se obratiti Milica Golubović, pomoćnica predsednika Opštine Pirot za vanprivredne delatnosti, Hristina Mikić, direktor Grupe za kreativnu ekonomiju i Ivan Petković, menadžer Regionalne razvojne agencije Jug iz Niša.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker