Gradska hronika

Značajna priznanja za Turističku organizaciju Pirot

Turistička organizacija Pirot(TOP) na sajmovima specijalizovanim za turističke publikacije u Leskovcu i Kruševcu osvojila je tri vredna priznanja, u Leskovcu prvo mesto za najbolju turističku publikaciju i 2. mesto za kolekciju fotografija sa Stare planine, a na izložbi u Kruševcu 2. mesto za turističku publikaciju, kazao je Pirotskim vestima direktor TOP-a Bratislav Zlatkov.

944602_10201333840804690_400951084_n-Nagrađena je publikcija u kojoj su u pet zasebnih brošura obuhvatili najveće naše turističke potencijale poput crkava i manastira, koje su sve posećenije i popularnije među turistima iz zemlje i inostranstva, zatim lovnog i ribolovnog turizma, vodopada, kanjona, klisura i pećina, kao i naša najpopularnija izletišta i odmarališta. U planu nam je izrada još tri brošure čime ćemo dodatno obogatiti našu ponutu, a to su brošure koje se odnose na manifestacioni turizam poput Sajma peglane kobasice koga je ove godine posetilo više od 3.000 turista, od čega 1.000 turista iz Bugarske, zatim sportski turizam i gastronomski vodič kroz Pirot koji će biti posebno interesantan. Izdanje je dvojezično, sve fotografije kojima su publikacije ilustrovane su potpuno nove i do sada nisu prezentovane-kaže Zlatkov.

_DSC3504

On se posebno zahvalio pirotskim fotografima sa kojima TOP uspešno sarađuje poput Igora Đorđevića, Roberta Ilića, Aleksandra Ćirića i Planinarskom klubu “Vidlič”.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker