Lokalna samouprava

U pirotske škole krenuo jutros 441 đak prvak, 29 đaka prvaka više nego prošle godine!

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa narodnom poslanicom Oljom Petrović danas je u podne poželeo mnogo uspeha i sreće svim đacima prvacima u Pirotu. Vasić je obišao đake prvake u OŠ “Vuk Karadžić”, koja naredne godine slavi veliki jubilej – 210 godina postojanja i uspešnog rada.

-Obrazovanje je za nas veoma bitno. Ja molim roditelje da stalno potenciraju to deci, jer obrazovanje pravi razliku između ljudi. Da li će neko biti više ili manje uspešan, zavisi od obrazovanja. Ovo je obrazovno vaspitna ustanova, pa je i obrazovanje veoma važno. Malo tu ulogu vaspitanja zanemarujemo, ali ona je podjednako važna. Ova škola slavi ogroman jubilej naredne godine i drago mi je da će i ovogodišnji prvaci učestvovati u važnom jubileju. Roditelje molim da uče decu da pametne telefone koriste na pametan način. Oni jesu ogroman resurs, ali ako se koriste u pravu svrhu-kazao je gradonačelnik Vasić.

Grad Pirot svakom đaku prvaku obezbedio vredne poklone – rančeve za školu sa školskim priborom i onim što im je potrebno za sam početak školovanja

U izjavi Pirotskim vestima gradonačelnik Vasić podsetio je da je Grad Pirot za sve đake prvake obezbedio rančeve i školski pribor.

-Ove godine su predstavnici lokalne samouprave podelili đacima prvacima rančeve sa školskim priborom, i bukvalno svaku školu smo obišli, čak i u selima. Pored dodeljenog školskog pribora uz pomoć Maxbeta dodelili smo deci bez roditeljskog staranja posebne donacije pred početak školske godine-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

Direktor škole Tugomir Cvetković izrazio je veliko zadovoljstvo što je veliki broj roditelja odabrao upravo ovu školu za obrazovanje i vaspitanje svoje dece.

-To je velika čast i obaveza, da očekivanja vas roditelja opravdamo. Naša škola je jedna od najvećih po broju đaka, imamo preko 1000 učenika i preko 130 zaposlenih, a ujedno smo i jedna od najstarijih škola u Srbiji, imajući u vidu da naredne godine slavimo 210 godina postojanja-poručio je direktor Cvetković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker