Gradska hronika

Ružne slike zbog loših navika

Za čišćenje i pranje ulica u gradu i prigradskim naseljima zaduženo je  25 radnika JP „Komunalac“. Avram Mekić, rukovodilac RJ Gradska čistoća i higijena, kaže da  broj radnika koji brine o čistoći ulica nije dovoljan, ali  je zahvaljujući dobroj organizaciji higijena grada na zadovoljavajućem nivou. Ova radna jedinica zadužena još i za iznošenje komunalnog i industrijskog otpada, održavanje javnih toaleta, čišćenje divljih deponija i zoohigijenu. Sliku o čistoći grada često pokvare prizori koje prave sami građani, na primer, bacanjem „krupnog“ smeća u kante koje nisu predviđene za to ili, čak, i lomljenjem samih kanti iz obesti.

Često se mogu videti prizori „krupnog“ smeća pored ili u kantama u centru grada koje su predviđene za otpatke koje u prolazu prave šetači poput papirnatih maramica, opušaka cigareta, papirića i slično. Avram Mekić, rukovodilac RJ Gradska čistoća i higijena, kaže da pojedini stanari obližnjih zgrada komunalni otpad umesto u kontejner bacaju u ove kante a onda psi  i mačke raznose smeće pa slika koja ostaje nije ni malo prijatna.

Mekić apeluje na građane koji na ovakav način bacaju smeće da to ne čine i poziva sve koji primete gomile oko ukrasnih kanti da, umesto širenja slika preko društvenih mreža, pozovu info centar JP “Komunalac”  0800 100102, kako bi ekipe odmah reagovale i očistile otpad.

Mekić kaže da ima i onih koji smeće kroz prozor bacaju na površine oko stambenih zgrada, ili igrališta, kao i da se uporno ponavlja i slika sa gradskog keja gde kante za smeće redovno završavaju u ili pored Nišave i da radnici gradske čistoće stalno iznova vraćaju i postavljaju kante. On apeluje na građane da menjaju loše navike i više vode računa o higijeni grada i adekvatnom odlaganju smeća kako bi nam grad bio čistiji.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker