Lokalna samoupravaSport

Pirot postaje olimpijski grad

Danas je u Pirotu stigla olimpijska baklja koja predstavlja najavu predstojeće Školske olimpijade koja se ove godine održava u Vranju. Za četiri godine, Školska olimpijada biće odlukom Saveza za školski sport održana u Pirotu, s obzirom da Pirot sa izgradnjom Zatvorenog bazena ima kompletnu sportsku infrastrukturu. Tada se u Pirotu očekuje oko 7.000 malih sportista-školaraca.

Baklju je u prepunu halu “Kej” unela poznata pirotska atletičarka, državna reprezentativka Danica Gogov. Ona je baklju predala gradonačelniku Pirota Vladanu Vasiću, koji je baklju dalje ustupio potencijalnoj paraolimpijki Saški Sokolov, koja baklju na putu ka Vranju nosi najpre do Niša.

-Meni je drago što je duh olimpizma stigao u grad Pirot. Mi taj duh olimpizma gajimo godinama i to daje rezultate, puna je hala dece, velika masovnost je na svakom sportskom terenu u Pirotu i veoma mi je drago što smo izgradili veliki broj sportskih objekata i da ćemo 2020. godine biti domaćini Školske olimpijade gde ćemo dočekati preko 7.000 dece. Nadam se da će Pirot izroditi i nekog olimpijca i da kada mi budemo domaćini Školskih olimpijskih igara u Pirotu, da Pirot ima svog olimpijca u Tokiju. Deci želim da poručim da se bore za svoj grad, svoju školu. I ja sam se takmičio za svoju školu i svoj grad, i sva deca, imam ih tri, takmiče se za svoje škole, moja ćerka putuje u Vranje kao olimpijka da se bori za svoj grad-kazao je gradonačelnik Vasić.

gradonačelnik Vasić sa pirotskim malim olimpijcima

Stručni saradnik u Savezu za školski sport Uroš Savić kazao je da očekuje da 2020. godine Pirot bude odličan domaćin.

-Na osnovu ovoga što sam danas mogao da vidim nadam se da će Pirot domaćin kakav dolikuje ovakvoj sportskoj manifestaciji-kazao je Savić.

prepuna hala kej na dočeku olimpijske baklje

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker