Lokalna samouprava

Pirot postaje grad sajmova. Veliki iskorak za naš grad, poručio zamenik gradonačelnika Miloš Colić

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić izjavio je danas Pirotskim vestima da će se zahvaljujući odobrenom projektu adaptacije nekadašnje Zatvorene pijace u Sajamski prostor, stvoriti uslovi da Pirot postane pravi sajamski grad. Već je u planu da ove godine bude održan i Sajam ćilima, a u planu je  i da se postojeći sajmovi, poput Sajma pirotske peglane kobasice i drugi, presele u Sajamski prostor koji će biti adekvatno opremljen. EU je preko EU Pro+ programa, kako su sinoć javile Pirotske vesti,  za projekat adaptacije nekadašnje Zatvorene pijace odobrila bezmalo 200.000 evra.

Po Colićevim rečima, ovo će biti veliki iskorak za Pirot jer će se stvoriti uslovi za podršku preduzetništvu, kulturi i drugim oblastima.

-Pirot će dobiti nekoliko novih sajmova, razgovaraćemo i o izmeni starih sajmova, želimo da podržimo preduzetništvo, turizam i kulturu na jedan novi način. Radiće se unapređenje energetske efikasnosti, izmena stolarije, sanacija konstrukcije krova, krečenje, kasnije nas čeka i unapređenje strujne infrastrukture za šta smo konkurisali kod drugih donatora tako da do kraja godine očekujemo da dobijemo multifunkcionalni objekat koji će za razne namene naći svoju svrhu-kazao je Colić.

Pirot postaje grad sajmova

-Mi već radimo na pokretanju Sajma ćilima, a naredne godine želimo da pokrenemo Sajam regionalnog prekograničnog turizma. Želimo da diverzifikujemo privredu u Pirotu na taj način i da resurse koje imamo u oblasti turizma, zdrave životne sredine, gastronomije, iskoristimo na najbolji mogući način-kazao je Colić za Pirotske vesti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker