Lokalna samouprava

Obeležena dva važna jubileja – 30 godina postojanja Dopisništva RTS u Pirotu i pola veka od prvog izveštaja

Danas su u prostorijama Ugovorne okružne privredne komore Pirot obeležena dva važna jubileja – 30 godina postojanja Dopisništva RTS u Pirotu i čak pola veka od emitovanja prvog izveštaja sa ovih prostora na najznačajnijoj televiziji u našoj zemlji. Autor prvog izveštaja je novinar, publicista, bivši predsednik opštine i narodni poslanik Tomislav G. Panajotović. Da je značaj postojanja dopisništva RTS u Pirotu veliki potvrdio je i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, koji je takođe prisustvovao obeležavanju jubileja. 

Po rečima novinara RTS-a Branislava Jovičića, prvi izveštaj iz Pirota za tadašnju TV Beograd poslat je pre tačno pola veka, a novinar koji je taj izveštaj potpisao je Tomislav G. Panajotović.

 

-Ja sam postao dopisnik TV Beograd 1968. godine. Celo moje dopisništvo “staje” u koferče koje sam ovom prilikom i doneo ovde. Drago mi je da sam ovde i da je naše dopisništvo izvanredno i jedno od najboljih na teritoriji Srbije-kazao je Panajotović.

Tomislav G. Panajotović, prvi novinar RTS-a u Pirotu

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić zahvalio se novinarima RTS-a na svim pohvalama ali i kritikama koje su poslate odavde.

-Mi kritike shvatamo potpuno konstruktivno i hvala vam na njima. Čestitam značajan jubilej i želim da dugo uspešno radite i funkcionišete-poručio je gradonačelnik Vasić.

Šef Dopisništva Maja Mijalković kazala je da se krenulo od filmske, trofejne kamere iz Prvog svetskog rata, do savremenih kamera i opreme kojom sada raspolaže Dopisništvo.

-Zahvalna sam Gradu koji je imao sluha da nam obezbedi prostor pa sada imamo dobre uslove za rad. Nadamo se da ćemo dobiti i bolju tehniku-kazala je Mijalkovićeva.

Događaju je prisustvovala i načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker