Sport

Turnir za budućnost pirotskog džudoa

Da pirotski džudo ne treba da brine za budućnost pokazalo se na revijalnom turniru kluba „Ipon 010“ koji je ove nedelje održan u hali „Kej“. Tridesetak najmlađih članova, uzrasta od 4 do 8 godina, podeljenih prema polu i težini, demonstriralo je osnove džudoa u pravoj turnirskoj atmosferi.


„Naš cilj je bio da najmlađim članovima, koji još uvek nemaju pravo nastupa na zvaničnim turnirima, pokažemo kako je to boriti se na velikim takmičenjima. Mislim da smo u tome potpuno uspeli, jer smo omogućili da svi imaju najmanje po dve borbe, da nastupaju na licenciranom tatamiju sa sudijama, da vide kako funkcioniše informacioni sistem i da se upoznaju sa pravilima koje moraju da poštuju registrovani takmičari. Na taj način deci od najranijeg uzrasta pokazujemo kako da se ponašaju na takmičenjima, ali što je još važnije, oslobađamo ih treme i učimo svim lepotama i dražima džudo sporta. Nekolicina njih će već dogodine biti registrovana za takmičenja, dok će većina još dugo morati da uči i da se kali na ovakvim klupskim turnirima. U organizaciji turnira učestvovali su svi naši članovi, a stariji džudisti bili su u ulozi trenera, savetnika i delegata. Na taj način stariji podržavaju mlađe i pružaju im pozitivan primer”, rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“ .


„Jako sam zadovoljan nastupom naših malih, a tako velikih i srčanih džudista. Pokazali su pre svega veliku disciplinu i borbenost, zavidno poznavanje tehnika i drugarstvo. Najvažnije je da su svi učestvovali i oprobali se u borbi. Generalna proba je u potpunosti uspela. Ako ovako nastave naš klub ne treba da brine za budućnost” naglasio je Marko Cenić, trener najmlađih džudista.
Poput zvaničnih turnira i na ovom su dodeljene medalje, a publika je zdušno bodrila najmlađe džudiste Pirota. Za dve nedelje većina članova Džudo kluba „Ipon 010“ polagaće ispit za učeničke pojaseve.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker