Sport

Danica Gogov: Idemo dalje u nove pobede

Na održanom finalu Kupa Srbije u atletici, ovog vikenda, Danica Gogov, atletičarka iz Pirota, osvojila je 1. mesto u disciplini 5000 metara hodanje. Danica Gogov je za Pirotske vesti izjavila da je veoma zadovoljna ovim rezultatom, ali njena želja je da još napreduje.

facebook_1890261724– Trka je bila noporna kao i svaka trka, jer nekad ti trka padne teško, a nekad ne. Veoma sam zadovoljna rezultatom, ipak je to jak ritam, a i oborila sam lični rekord, mada bilo bi možda još neki sekund bolje da je i vreme bilo dobro,  jer juče je bilo jako teško za disanje uz veliku vrućinu – izjavila je Danica Gogov za Pirotske vesti.

Idemo dalje u nove pobede, kaže Danica i dodaje, Nadam se da će biti dobrih vesti i za 10km, ali to sve zavisi kako će se kockice sklopiti jer je atletika veoma naporan sport. U suštini ima vremena za mene da se probijem do samog vrha,  jer sam u uzlaznoj putanji. Treniram tek 3 godine i sigurno da bi bila još mnogo bolja da sam krenula sa atletikom nekoliko godina ranije.

Za svaki uspeh potrebno je puno rada i odricanja.

– Za atletiku je potrebno vreme, jer to je veoma zahtevan sport, ali svesna sam da se do uspeha dolazi samo uz veliki rad i disciplinu. Kada se posvetiš sportu koji voliš, kada se odrekneš detinjstva, društva, izlazaka, žurki ,kada ležeš i ustaješ na vreme, rezultat će doći, ne ubrzo, ali vremenom sigurno – poručuje Danica Gogov.

Tekst Aleksandar Ćirić

Foto – arhiva Danica Gogov

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker