Sport

Dragan Perišić novi trener pirotskog Radničkog

Nezadovoljno rezultatima iz poslednjih nekoliko kola rukovodstvo FK Radnički odlučilo se na vrlo smeo korak da, nekoliko kola pred kraj prvenstva Prve lige, raskine ugovor sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, Nikolom Puačom, i dovede novog trenera, Dragana Perišića. Predsednik Radničkog, Bratislav Ćirić, smatra da postignuti rezultati nisu odražavali kvalitet ekipe, niti obezbeđene uslove rada. Ćirić kaže da je uprava Kluba intenzivno tragala za novim rešenjem, za trenerom koji u ovom trenutku ima hrabrosti da preuzme ekipu i obezbedi, sa svojim saradnicima, opstanak u ligi što je i cilj Radničkog.   

Sa novim trenerom, Draganom Perišićem, i njegovim asistentom, Stefanom Carevićem, zaključen je ugovor do kraja prvenstva i već na sutrašnjoj utakmici u Pirotu protiv Loznice “Bele” će predvoditi tandem Perišić – Carević. U obraćanju novinarima, novi trener Radničkog, Dragan Perišić, je rekao da situacija nije zavidna, ali s obzirom na raspored i igre koje je Radnički pružio u poslednjim utakmicama smatra da postoje šanse, i da nije sve izgubljeno.

“Apsolutno, ovo ne kažem kao frazu nego stvarno stojim iza toga. Moj prvi korak jeste da igrače uverim da imamo šanse, ali to moramo da opravdamo igrom na terenu, koliko sutra, i to je moj prvi zadatak. Ne bih došao u Pirot da ne verujem u uspeh. To sam već i pokazao u svom prethodnom radu, kao neko ko je ceo svoj život u sportu. Dokle god ima šanse borićemo se, sve ekipe su u istom rangu takmičenja, što znači da smo na istom nivou. Imam zadatak, sa mojim asistentom i sa ljudima iz Kluba, da organizujem ekipu, da ih spremim za sutra i da budem iskren sutra je pitanje karaktera. Karakter je ključna stvar, kako nas, tako i igrača, i da vidimo šta možemo da uradimo. Jeste ovo “meč lopta”, jeste veoma važno, ali cela ova situacija koja se dešava u prvenstvu, što se tiče određenih kazni, nama samo daje još veću snagu i energiju. Smatram da imam obavezu, i igrači i ja, s obzirom da smo sada svi u istom klubu da to sutra pokažemo. Stojim iz ovih reči i da budem iskren jedva čekam utakmicu”,  izjavio je Perišić.

Sutra, u subotu 17. aprila, Radnički na Gradskom stadionu dočekuje petoplasiranu Loznicu iz istoimenog grada. Utakmica počinje u 16 časova.

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker