Sport

Pirotski gimnastičari rade punom parom. Spremni za nove pobede

Posle Božićne škole sportova još desetak dečaka i devojčica nastavilo je da trenira gimnastiku u sve popularnijem pirotskom Gimnastičkom klubu “Soko 2011”. Treninzi se održavaju u fiskulturnoj sali OŠ “Dušan Radović” svakog radnog dana od 19 časova. Svake večeri treba iznova pripremiti rekvizite i sprave, održati rad po grupama, svakom članu pažnju posvetiti, a onda sve sprave, strunjače i ostalo pomeriti, vratiti na svoje mesto, kako bi se nastava u Školi neometano odvijala. I tako iz dana u dan, već punih deset godina. Entuzijazam i ambicije licenciranih trenera, profesora fizičkog vaspitanja, braće Slobodana i Stevana Stefanovića, ne jenjava.

Protekla decenija bila je sa mnogo izazova, velikog rada, odricanja, ali i mnogo zapaženih razultata i uspeha. Upravo postignuti rezultati na brojnim takmičenjima potvrdili su kvalitet rada u Klubu i to je glavni pokretač da se još više i bolje radi. Jedan od trenera, Slobodan Stefanović, kaže da maksimalnu pažnju posvećuju deci, pre svega da se pravilno razvijaju, a onda da postižu i što bolje sportske rezultate.

Stefanović kaže da nastoji da se Klub i kadrovski ojača, mada nije lako naći sportske stručnjake i ljude koji žele da se usavršavaju, jer postoji veliki odliv kadrova. U Klubu se radi po grupama i potrebno je krenuti veoma rano, već od mlađih razreda osnovne škole. Radi se svakog dana sem nedelje, a Škola gimnastike tri puta nedeljno težeći da se uskladi vežbanje po godištima, uzrastu, potrebama i rangu takmičenja. Nije lak posao napraviti selekciju, proces je veoma dug i ništa se ne može garantovati. Za sada samo deset devočica je u Klubu od početka, a opet Klub se svrstava među najbolje u Srbiji koji dominira na Nacionalnom prvenstvu.

Klub se takmiči u svim rangovima takmičenja koji su prilagođeni deci. Ove godine prvo takmičenje pred pirotskim gimnastičarima je Liga jugoistoka Srbije muški i ženski program, zatim Liga Srbije, Kup Srbije koji se očekuje sa velikim ambicijama. To su takmičenja u prvom delu godine, a početak se očekuje sredinom marta.

Slične vesti

Pročitajte i:
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker