Ostale vesti

URS:Posledice solidarnog poreza nesagledive

Članovi Opštinskog odbora URS-a dr Radovan Ilić i dr Milena Dimitrijević upozorili su danas na konferenciji za novinare u prostorijama ove stranke da je od uvođenja solidarnog poreza, koji je izazvao ogromno nezadovoljstvo među medicinskim radnicima.

_DSC1308_resize

-Uvođenje solidarnog poreza je loš potez koji obezvređuje, pre svega, stepen obrazovanja, kvalitet, veliku odgovornost. Lekari su jako nezadovoljni uvođenjem ovog poreza i smatraju ga diskriminišućim zato što je negde oko 17.000 lekara, i to specijalista i subspecijalista, koji nose veliku odgovornost, puno rade i stručno se usavršavali decenijama, ovo doživljavaju kao kažnjavanje-kazala je dr Dimitrijević i dodala da smatra da ovaj porez treba ukinuti što pre inače će njegove posledice biti nesagledive.

Dr Ilić  je istakao da je ovaj metod jako negativno uticao na celokupan zdravstveni sistem u situaciji kada imamo vrlo loše zdravstveno stanje kod stanovnika Srbije.

-Podsetiću vas na zvaničnu informaciju RTS-a koja je proizašla iz analize koju je radio Institut za javno zdravlje “Batut” a po kojoj stanovnici Pirotskog okruga zauzimaju neslavno prvo mesto u zemlji po broju obolelih od karcinom grlića materice, dojke i debelog creva. Možete misliti šta možemo da očekujemo u narednom periodu. Zaključci se nameću sami po sebi-kazao je dr Ilić.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

9 Comments

  1. Podrska za kolege i sve sto su rekli! Ako se to ne promeni na bolje, pa nasa deca koja studiraju medicinu nece da ostati u Srbiji, odose vani, a mi sta da im kazemo!? Zato lekari, ali i studenti medicine, zaokruzite br. 7.

  2. A Bolnicu nam vodi SNS. Pa dobro direktore, podrzavas li odluku da nama lekarima bude manja zarada, pa i tebi isto!? Ne podrzavas! Zasto onda cutis!

  3. Zapad ulaze ogromne pare i u zdravstvo i u obrazovanje, a ovi nasi misle da ce volonteri da nas lece i uce. Zato nam je takva i prosveta i zdravstvo.

  4. Zdravstvo nam je jedan od najkorumpiranijih delova drustva. To vazi i za pirotske prilike. Setite se afera koje ste i sami komentarisali. Zato, treba da “slegnu” usi i da si cutu.

  5. Znači, jedini i najveći problemi u zdravstvu su smanjene plata lekara. Sve ostalo je na svetskom nivo jer se za drugo ni ne bune sem njihovi pacijenti. Šta sad, da inžinjeri batale izgradnju i popadaju svi objekti ili projektuju tako da svi izginu po putevima, uz mašine i sl. Na žalost, ja sam srećan što mi ne smanjuju platu, jer šta da kažu 700.000 onih koji je i ne primaju. Vi ste očigledno duboko nesrećni zbog sebe a ne zbog sve ostale koji nemaju ni kaiš.

    1. Sta si hteo da kazes nikome nije jasno!? Prvo zasto nam se smanjuje plata!? Akok je godinama ne povecavaju, zasto je smanjuju!? Pa se onda pitamo sto mladi lekari idu u Nemacku. Pa ko ce da nas leci, Lazar Krstic? Razmisli 16. marta.

      1. ne znam kako leci Lazar Krstic ali zato znam kako se dobar deo doktora u bolnici ponasa, kao da su oslobodili Srbiju. Postoje divni doktori koji su prava gospoda i veoma zaista sjajno izlaze u susret pacijentima. ali postoji i druga polovina koja ne zasluzuje ni pola plate… da ne kazem da zarade jos 5 plata na ovaj ili onaj nacin…

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker