BabušnicaLokalna samouprava

Danas u Pirot stiže magnetna rezonanca, u Babušnici počeo da radi mamograf, danas obavljeni prvi pregledi!

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dr Sanja Radojević Škodrić danas je u Babušnici kazala da danas u Pirot stiže magnetna rezonanca najmodernijeg tipa, vredna čak 1.5 miliona evra, a u Babušnici je danas počeo sa radom mamograf vredan 200.000 evra. Već u ponedeljak u Babušnicu stiže i pokretna apoteka, namenjena žiteljima udaljenih sela, ali i druga vredna oprema i jedno terensko vozilo kako bi zdravstvena zaštita bila dostupna svima, kazala je direktorka Škodrić.

Direktorka Škodrić kazala je da u Babušnici, u zadnjih 20 godina, nije stigla ovako vredna medicinska oprema koja će značajno podići kvalitet zdravstvene usluge pacijentima u ovoj varošici, ali i drugim mestima širom Srbije, s obzirom da će mamografi biti otpremljeni u ukupno 18 mesta širom Srbije.

Predsednica Privremenog organa opštine Babušnica Ivana Stojičić kazala je da je ovo istorijski momenat za Babušnicu jer je reč o izuzetno vrednoj opremi koja će značajno unaprediti kvalitet zdravstvene zaštite.

-Posebno mi je drago što će ova oprema mnogo značiti ženama, a poznato je da su žene stub svake porodice. Takođe, već u ponedeljak nam stiže i pokretna apoteka, još jedno vozilo i druga oprema koja će omogućiti da zdravstvena zaštita bude dostupna svima-kazala je Stojičićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker