Lokalna samouprava

Još 80 besplatnih sedišta iz budžeta grada za roditelje novorođenih beba

U amfiteatru Tehničke škole u Pirotu, organizovano je predavanje o važnosti upotrebe auto-sedišta za decu i četvrta  ovogodišnja akcija podele besplatnih auto-sedišta roditeljima dece rođene od 1. septembra do 31.oktobra  u Pirotu. Ovu akciju, Savet za bezbednost grada Pirota organizuje  u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Roditeljima beba rođenih u prvih 10 meseci ove godine  Grad Pirot uruio je 235 besplatnih sedišta, a danas je  podeljeno još 80 autosedišta.  U okviru akcije organizovano je i predavanje roditeljima o pravilnom načinu korišćenja auto-sedišta za bebe i decu.

“Danas 80 beba dobija na poklon dečje auto-sedište. Ako se pogleda sa finansijskog aspekta i ekonomske cene roditeljstva ovo je značajna pomoć roditeljima.  Ovo je samo jedna od mera  koje grad Pirot sprovodi i spade i u meru  populacione politike ali prvenstveno je značajna zbog bezbednosti u saobraćaju naših najmlađih sugrađana”  kaže, Milena Dimitrijevič, članica Komisije Privremenog organa za započete programe i projekte.

Za  roditelje koji su danas preuzeli auto-sedišta ovo je značajna pomoć jer bi iz kućnog budžeta morali da izdvoje sredstva za nabavku sedišta. Oni kažu da im je najvažnija bezbednost dece ali da ušteda nije zanemarljiva.

Pored Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, koja je donirala 20 sedišta, akciju su pomogli i pirotski privrednici: Marmil trgovine, Arhitektum građevinsko preduzeće, pekara Jerma, Auto škola Wintera, Tehnički pregled Auto kod.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker