Gradska hronika

Komemoracija poginulim Piroćancima

Predstavnici boračkih udruženja, lokalne vlasti, okruga, članovi porodica i rodjaci,  pojedinih političkih partija,danas su položili vence i cveće na spomenik u Karadjordjevom parku. polaganje venaca na spomenikPovod je 16 godina od početka zločinačkog bombardovanja NATO alijanse koja je besomučno  ubijala građane SRJ i rušila infrastrukturu naše države, koja je prema zvaničnim podacima pretrpela štetu  od oko 100 milijardi dolara. U gotovo tromesečnom bombardovanju ubijeno je preko 2.500 građana među kojima je bilo i dece.

polaganje venaca na spomenik1

Na spomenik  u Karadjordjevom parku  uklesana su imena 26 Piroćanaca koji su stradali u ratovima 1990-1999. godine, kao i u NATO agresiji, koja nije mimoišla ni Pirotski okrug u kome su gadjani objekti u Izvoru, na Šljivovičćkom visu i kasarna, ali i vijadukt kod Čiflika, zatim domaćinstva u Sinjcu.  U selu Izvor još uvek postoji neeksplodirana raketa “tomahavk”, koja je bila namenjena ovom mestu.

komemoracija poginulima u ratovima i nato agresiji

Poruka svih govornika sa  komemoracije u Karadjordjevim parku je da se nevine   žrtve ne smeju zaboraviti jer su pale u odbrambenom ratu.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker