Gradska hronika

Ministarstvo prosvete donelo odluku za narednu nedelju

Od ponedeljka, 1. novembra, kombinovani model primenjuje se u srednjim školama u šest lokalnih samouprava.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se „drugi model“ organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava primenjuje u srednjim školama na teritoriji šest lokalnih samouprava Veliko Gradište, Vrnjačka Banja, Beograd, Kula, Niš i Šabac.

„Drugi model“ nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ministarstvo prosvete je navelo da je pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrana opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja i grupa koja su prešla na drugi i/ili treći model nastave usled obolevanja učenika.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker