Lokalna samouprava

Komemoracija povodom tragično stradale Lalke Ćirić, članice Gradskog veća Pirot i GO SPS-a

Povodom tragične smrti članice Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije i Gradskog veća Pirota, Lalke Ćirić, u Velikoj sali Uprave grada održana je komemoracija kojoj su prisustvovali članovi najuže rodbine i veliki broj saradnika i kolega. Najpre je minutom ćutanja odata počast, tragično stradaloj, Lalki Ćirić.

Na komemorativnom skupu najpre je govorio predsednik GO SPS-a i pomoćnik gradonačelnika Pirota, Vidojko Panajotović. On je rekao da je Lalka bila izuzetan radnik, život je posvetila svojoj porodici, poslu, angažovanju u Socijalističkoj partiji Srbije, nesebičnom davanju i pomaganju svima kojima je pomoć bila potrebna.

“Kao pomoćnica gradonačelnika Pirota za rad mesnih zajednica svoj posao je obavljala savesno i odgovorno, posebno se zalažući za položaj žena na selu. U aktuelnom sazivu Skupštine grada Pirota Lalki Ćirić je bila poverena oblast rodno odgovornog budžetiranja i raspodela sredstava u ovoj oblasti i ona je, kao gradski većnik, te obaveze izvršavala na korist mnogih građana Pirota. Bila je članica GO SPS-a Pirot i potpredsednica Foruma žena. Sa velikom energijom, skromna i posvećana učestvovala je u mnogim humanitarnim akcijama, neprestano radila na promovisanju žena, porodice i sela svojim primerom. Majka, supruga, ćerka, sestra i naš prijatelj zauvek. Hvala joj za sve što je učinila za Socijalističku partiju Srbije i neka još je večna slava i hvala”- rekao je Panajotović.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, rekao je da svima teško pada ovako iznenadan oproštaj od Lalke Ćirić.

“Pamtićemo te kao mirnu, tihu, radnu ženu kojoj ništa nije smetalo i koja nikom nije smatala. Lično smo sarađivali, jer si bila moja pomoćnica i članica Veća dugi niz godina. Hvala ti za podršku i za mnoge zajedničke stvari i zadatke koje smo uradili, a sve ka istom cilju, za razvoj grada. Hvala ti u ime svih kolega i svih prijatelja, a mi ćemo pokušati da se porodici nađemo za sve što u narednom periodu možemo da pomognemo. Znam da je to malo i da je to nenadoknadiv gubitak za sve nas, ali toliko je zaslužila i toliko ćemo uraditi. Tvoj odlazak je, zaista, nenadoknadiv i iznenadan i neka te Bog primi u svoje naručje i neka ti je večna hvala i slava”- rekao je, gradonačelnik, Vasić.

Sahrana Lalke Ćirić je danas, 2. decembra, u 13 časova na groblju u selu Blato.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker