Lokalna samouprava

Gradu Pirotu priznanje FDU za doprinos radu fakulteta. Priznanje u ime grada primio zamenik gradonačelnika Miloš Colić

Na svečanosti povodom obeležavanja 74. postojanja i uspešnog rada Fakulteta dramske umetnosti u Beogradu, Gradu Pirotu uručeno je priznanje – zahvalnica za doprinos radu ove obrazovne ustanove od ogromnog značaja. U ime Grada Pirota, priznanje je od dekana FDU Miloša Pavlovića primio zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić.

Colić je u izjavi Pirotskim vestima kazao da Grad Pirot ima odličnu saradnju sa FDU-om, što je i sasvim logično, imajući u vidu da je Pirot ponosni nosilac sertifikata “film frendli”, što je jedan od povoda i razloga zbog koga veliki broj filmadžija iz celog sveta rado svoja ostvarenja realizuje upravo na teritoriji Grada Pirota, posebno u okolnim živopisnim selima.

-Sa FDU smo već dve godine organizovali Festival autorskog studentskog filma. Realizovali smo i FIST fest u Pirotu gde su studenti FDU igrali svoje predstave u gradu. Organizovali smo i festival kulturnih centara Srbije uz njihovu pomoć. Naši učenici iz Gimnazije su posetili fakultet i upoznali se sa profesorima, studentima, nastavnim planom i orogramom. Imamo puno ideja za dalje i ovaj fakultet je već sada učinio mnogo za Pirot a nadamo se još plodonosnijoj saradnji na obostrano zadovoljstvo-kazao je Colić Pirotskim vestima.

autor fotografije Marija Momić/FDU

 

Ove godine je na FDU akreditovan novi studijski program – Vizuelni efekti, animacija i gejm art, a za akreditaciju pomenutog programa fakultet je dobio podršku kabineta predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i Ministarstva prosvete.

Pročitajte i ovo:

Grad Pirot i Fakultet dramske umetnosti iz Beograda potpisali protokol o saradnji

Oživeli filmsku magiju Zone Zamfirove

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker