Lokalna samouprava

Grad Pirot i Fakultet dramske umetnosti iz Beograda potpisali protokol o saradnji

Večeras je u sali Jugoslovenske kinoteke na prigodnoj svečanosti potpisal protokol o saradnji između Grada Pirota i Fakulteta dramske umetnosti iz Beograda.

-Trudili smo se i trudićemo se da u našem gradu unapredimo svaku oblast života. Baš zbog toga, zajedno sa našim prijateljima iz FDU želimo da budemo pionirska lokalna samouprava koja će da spoji razne subjekte u kulturi kako bi oplemenila kulturu u svojoj maloj zajedinci-kazao je Colić nakon potpisivanja Protokola.

Po njegovim rečima, decentralizacija u kutluri je od velike važnosti.

-Svaki grad, selo u Srbiji ima svoje kulturne potrebe. Kada govorimo o selu, saradnja FDU i Grada Pirota počeo je u selu Temska, gde je organizovan festival dokumentarnog filma. U međuvremenu se desila još jedna lepa stvar, u pirotskoj Gimnaziji otvoren je smer koji je namenjen učenicima sa posebnim sposobnostima u audio-vizuelnoj i scenskoj umetnosti i nadamo se da će naši učenici iz Pirota biti gosti Fakuleta, upoznati se sa profesorima, studentima, steći mnogo dragocenih znanja. Nadamo se da će na Staroj planini biti mesta za još kulturnih dešavanja koje će unaprediti kulturnu ponudu pirotskog kraja. Takođe, mi u Pirotu imamo Dom kulture koji je nosilac kulturnog razvoja godinama unazad i ja moram da kažem da će ovaj sporazum, kada dođe na operativni nivo, veoma važna uloga biti pre svega FDU,  ali i Gimnazije Pirota, Dom kulture u Pirotu i Turističke organizacije Pirota-kazao je Colić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker