Gradska hronika

Bogat program Pirotskog kulturno-sportskog leta

Organizacioni odbor Pirotskog kulturno-sportskog leta odobrio je više od 50 programa koji će biti realizovani tokom jula i avgusta. U Pirotu će ovog leta nastupiti YU grupa i Miroslav Ilić, a koncertnu sezonu zatvara interpretator duhovne muzike, poznata vokalna umetnica i dirigent Divna Ljubojević. Takođe, biće organizovan i tradicionalni Međunarodni folklorni festival.

DSC00298

Na konkrus po javnom pozivu lokalne samouprave prijavljeno je 62 projekta, a biće realizovano 38 programa i još oko 20 programa ustanova kulture. U budžetu lokalne samouprave za programe Pirotskog kulturno-sportskog leta izdvojeno je 1 470 000 dinara, a Dom kulture za istu namenu opredelio je nešto manje od 5 mliona dinara.

– U okviru programa ustanova kulture najzastupljeniji je Dom kulture, kao jedan od glavnih realizatora Pirotskog kulturno-sportskog leta, tu su i programi Nararodne biblioteka, Galerije i Sportskog centra. Biće realizovan veliki broj raznovrsnih programa, od muzičkih, preko likovnih programa do kulturinih i sportskih manifestacija – izjavila je Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika za vanprivredu.

DSC00299

U planu Doma kulture su između ostalog i brojni koncerti. Večerašnji nastup Ansambla, hora i narodnog orkestra Doma kulture i sutrašnji koncert škole gitare i plesnog studija ove ustanove predstavljaju uvertiru za realizaciju ovogodišnje manifestacije.

– Posle večerašnjih koncerata napravićemo pauzu do 26. jula, kada će biti organizovan koncert dve gitare „Od Hendla o Geršvina“, a gost je Uroš Dojčinović. Zatim će 29. jula nastupiti YU grupa, a 3. avgusta na Omladinskom stadionu biće održan koncert Miroslava Ilića. Planirali smo da dovedemo i grupu Partibrejkersi, ali do ovog trenutka nismo uspeli da se dogovorimo sa njima – rekao je Miško Ćirić, direktor Doma kulture.

DSC00301

Međunarodni folklorni festival biće organizovan od 7. do 10. avgusta, ovoga puta na Omladinskom stadionu. Karta za Festival koštaće svega 50 dinara.

– Prve večeri Međunarodnog folklornog festivala nastupiće Srpski ansambl narodnih igara iz Toronta, potom će nastupati Ansambl narodnih igara iz Banja luke, ansambli iz Litvanije, Izraela, Argentine i sa Kanarskih ostrva. Takođe, prve i poslednje večeri nastupa i Ansabl Doma kulture – kaže Miško Ćirić.

Nisu izostavljeni ni najmlađi. Tokom avgusta biće organizovane besplatne projekcije crtanih filmova sa repertoara Bioskopa Doma kulture, dečje predstave i dečji karneval na Trgu.

Za Veliku Gospoijnu, gradsku slavu, 28. avgusta biće organizovan koncert Divne Ljubojević.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker