Kultura

Dom kulture Pirot – Bogat kulturni program i ovog leta

Ustanove kulture u Pirotu sa dosta bojazni pravile su svoje planove za ovu godinu, s obzirom na nepovoljnu  epidemiološku situaciju početkom godine. Direktor pirotskog Doma kulture, Miško Ćirić, kaže da su uprkos tome realizovane značajne kulturne aktivnosti i u tom periodu, a s obzirom da se epidemijska situacija popravlja, i ukoliko tako ostane, građani Pirota i ovog leta mogu računati na zanimljive i bogate kulturne sadržaje.

Direktor Ćirić je najpre podsetio da je, bez obzira na koronu, održan tradicionalan Sajam knjige i grafike sa svim pretećim programima, mada nije održan u Hali “Kej” gde se godinama održavao. Ovih dana održan je izuzetno zanimljiv Festival inernacionalnog studentskog teatra, bioskop radi punim kapacitetom, a sutra, 13. maja, je veliki prolećni koncert Doma kulture na kojem će se predstaviti sve sekcije.

“Uskoro će biti više koncerata u našoj sali, jer nastavljamo da pružamo logističku podršku našim sugrađanima, nastupiće Folklorni ansabl “Dukat”, biće i baletskih grupa i slično. Uskoro ide i Pirotsko leto i tu ćemo raditi kao i ranije, s obzirom da se održava na otvorenom prostoru. Raspisali smo javnu nabavku za Međunarodni folklorni festival koji će se održati od 7. do 11. avgusta, dogovorili smo detalje oko smeštaja, ishrane i sada očekujemo da vidimo koliko ansambala će potvrditi svoje učešće. Ostaje pitanje da li ćemo moći da uradimo koncert Amateri svome gradu, s obzirom da će početi renoviranje Doma Vojske. Pošto se završava letnja scena u dvorištu Istorijskog arhiva tamo ćemo raditi ostale programe, biće tu dečjih predstava, koncerata narodne, zabavne i klasične muzike, radićemo sve ono što smo radili i prethodnih godina. Potrudićemo se da uradimo i mini sajam knjiga preko leta i mislim da će sve biti u skladu sa našim planovima” – izjavio je Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker