Gradska hronika

Ugašen krak požara ispod vrha Tri čuke, sve snage koncentrisane na odbranu Toplog Dola

Požar na lokaciji ispod vrha Tri čuke, na izuzetno nepristupačnom terenu ugašen je danas pa su sve snage vatrogasaca, žandarmerija, radnici Srbijašuma i dobrovoljci koncentrisane na gašenju požara u ataru sela Topli Do.

Šira okoline Toplog Dola

Kako javljaju Pirotskim vestima radioamateri iz Radio kluba Pirot,  koji su sa Sretenom Savovim, iz Štaba za vanredne situacije Grada Pirota na terenu i obilaze površine pod požarom u okolini Toplog Dola,  požar podno vrha Tri čuke je ugašen pa su sada sve snage skoncentirane u širem rejonu Toplog Dola. Naravno, određen broj vatrogasaca i dalje obilazi teren na kome je požar ugašen s obzirom da zbog kleke – žbunaste biljke koja sadrži smole, lako može da se desi da se vatra ponovo pojavi iako je naizgled ugašena.

Teška mehanizacija Srbijašuma sređuje puteve za lakšu komunikaciju i prolazak vatrogasnih vozila

-Jutros smo džipom krenuli put Toplog Dola, oko 12 kilometra od sela smo išli džipom, teškim terencem, i nakon toga još dva do tri kilometra peške po veoma teškom terenu, tu smo naišli i na prve predele na kojima je požar besneo ali je ugašen. Situacija je pod kontrolom, a raduje podatak da je vatra ugašena u rejonu Tri čuke i Tri kladenca tako da su sada sve raspoložive snage skoncentrisane u široj okolini Toplog Dola tako da verujemo da požar biti obuzdan-kažu Milan Radovanović i Bojan Božić iz Radio kluba Pirot.

Na terenu je danas bila i teška mehanizacija JP Srbijašuma koja sanira šumski put od Dojkinca, preko Beledja ka Toplom Dolu, pravi tampon zone i priprema teren za “konačni obračun” sa vatrenom stihijom.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker