Kultura

Bogat kulturni program u Galeriji tokom leta – Poziv starijim osnovcima i strednjoškolcima da se prijave za audiciju

U Galeriji  “Čedomir Krstić” i tokom leta predviđen je bogat kulturni program. Izložbena sezona se nastavlja  i Tokom trajanja Pirotskog kulturnog leta. Već  16. jula biće otvorena izložba slika Bojane Bojčić, likovne umetnice iz Beograda a tokom avgusta u planu su još dve izložbe. Direktor Galerije, Ratomir Kostić, najavio je i izložbu mozaika, simbola piroskog ćilima. Tokom avgusta će biti organizovane i dve radionice za decu starijih razreda osnovnih škola i srednjoškolce.

I tokom leta Galerija “Čedomir Krstić” realizuje aktivnosti u skladu sa godišnjim planom i programom. Likovne radionice za decu biće organizovane kao deo programa Pirotksog kulturnog leta. Prva radionica će biti održana od 7. do 9. avgusta a druga će biti održana u okviru Festivala pirotskog ćilima.

Za razliku od prethodnih godina, ovoga puta će učisnici radionica morati da prođu audiciju. Vladimir Dončev, voditelj radionica, pozvao je zainteresovanu decu, učenike sednomg i osmog razreda i srednjoškolce koji vole likonu kulturu, likovnu i primenjenu umetnost da se prijave. Preduslov je i da su kandidati nagrađivani za likovne radove. Od sutra, 10. jula do 19. jula, od 8 do 13 sati,  zainteresovani kandidati bi trebalo da donesu po 10 crteža i da na bloku napišu svoje  podatke, radi daljeg kontaktiranja.

“Nadamo se da će odziv biti dobar, na prvoj radionici učiće o afričkim maskama i oslikavaće ih a rezultat druge radionica bi trebalo da bude idejno rešenje za oslikavanje murala u prostoriji Strat up centra u Pirotu. Po desetak polaznika pohađaće obe radionice sa idejom da se kroz ovaj rad prepozna, razvije i neguje  talenat kod dece  koja vole likovnu umetnost” – rekao je Dončev.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker