IZBORI 2023.

Olja Petrović: SNS predstavlja dela i planove i program za budućnost, jer je to odgovorna politika. Ovi izbori nisu pitanje stranaka, već pitanje Srbije

Kandidatkinja za poslanicu Olja Petrović predstavila je rezultate  iz prethodnog perioda, ali sve ono što Srpska napredna stranka planira  da radi u budućnosti.

Imperativ srpske napredne stranke je bio i ostaće bolji životni standard svih građana. Od države koja je bila pred bankrotom, mudrom i domaćinskom politikom, uspeli smo ekonomski da ojačamo. To se vidi i kroz kontinuiran rast i plata i penzija, ali i kroz jednokratna novčana davanja za različite grupe stanovništva.

Nakon oktobarskog povećanja penzija od 5,5 odsto, uslediće još jedno povećanje u januaru od 14,8 odsto posle koga će prosečna penzija u srbiji biti 390 evra. Da li je to dovoljno? Nije. Zato nesmemo da stanemo jer je naš cilj da prosečna penzija u srbiji 2027. i sedme godine bude 650 evra. Pored povećanja penzija svim penzionerima danas kreće isplata novčane pomoći od 20.000 dinara. Želimo da podignemo kvalitet života našim najstarijim sugrađanima, ali da im se zahvalimo za sve ono što su u prethodnom periodu radili za svoju državu. Takođe jednokratna novčana pomoć od 10.000 dinara krenuće se isplatom sutra i za korisnike socijalne pomoći. Odgovorno vođenje javnih finansija omogućava našoj zemlji da i srednjoškolcima u narednim danima, a pre praznika preko  njihovih roditelja i staratelja bude isplaćena podrška od 10.000 dinara.

Veliki i važan projekat države jesu i studentske kartice koje su besplatne i platne i koje će studentima omogućiti brojne benefite popuste i pogodnosti. Svedoci smo i da plate u Srbiji, uprkos svim svetskim krizama, kontinuirano rastu, pa tako danas imamo prosečnu platu u srbiji koji iznosi 955 evra i minimalnu zaradu od 401 evro. Uz to imamo i 550.000 više zaposlenih u odnosu na period od pre 12 godina. U januaru nam sledi i novo dvocifreno povećanje plata u javnom sektoru. I to je zahvaljujući dobroj ekonomskoj politici.

Izbori koji nam slede su vrlo važni. Da se ne vratimo u prošlosti vreme propadanja, već da nastavimo napred, a to znači dalji razvoj i dalji rast, između ostalog i plata. Naš cilj je da do 2027. i sedme godine prosečna plata u Srbiji bude 1.400 evra, a minimalna zarada  650 evra. I ovo možemo da ostvarimo samo ako nastavimo istim putem, jer smo svi svedoci kada Aleksandar Vučić, voleli ga ili ne nešto obeća, to bude ispunjeno. On nikada ne daje prazna obećanja zarad političkih poena, već odgovorno pristupa svakom problemu iono što on obeća je zasnovano na finansijskim činjenicama. Narod je naša snaga i zato se mi zajedno sa narodom borimo za još jaču i lepšu i bolju Srbiju.

Ono što danas još želim da istaknem jesu i roditeljski dodaci za novorođenu decu koji su daleko veće od onoga što su nekada bili. Za prvo dete danas se jednokratno isplaćuje iznos od 366.122 dinara. Za drugodete jednokratna pomoć iznosi 122. 040 dinara i 2 godine po 13.532 dinara mesečno. Za treće dete roditeljski dodatak se isplaćuje 10 godina po 16.238 dinara mesečno, što je ukupno 17.723 evra. A za četvrto  dete 10 godina se isplaćuje po 22 .979 dinara mesečno, što je ukupno 25. 000 evra, što ćete se složiti, nije nimalo zanemariva suma.

Kampanja ne sme biti zasnovanja na širenju laži mržnje, obmane i insinuacija.  Ljudi glasaju za bolje sutra za nastavak razvoja. Zato mi predstavljamo dela i planove i program za budućnost, jer je to odgovorna politika. Ovi izbori nisu pitanje stranaka, već pitanje Srbije. Zato pozivam ljude da pametno biraju kome žele da povere budućnost, jer izbori nisu igra-poručila je Petrovićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker