IZBORI 2023.

Zbog novih prigovora koji su odbijeni kao neosnovani još uvek nisu proglašeni konačni rezultati izbora

Lokalni i republički izbori sprovedeni su u potpunosti u skladu sa zakonom, kaže Jovan  Milenković, predsednik Gradske izborne komisije.  Rezultati su statistički utvrđeni i ostaju isti kao što je preliminarno objavljeno ali još uvek nisu proglašeni konačni jer su međuvremenu uložena dva prigovora.  Na lokalne izbore prigovor je uložio birač Žarko Todorović i isti je odbijen od strane GIK-a kao neosnovan tako da  ukupno utvrđeni rezultati ostaju nepromenjeni.

Rezultati na republičkim izborima odnosnno zbirna izborna lista ostaje kako je i preliminarno objavljena budući da je odbijen i prigovor od strane Republičke izborne komisije koju je uložio Goran Đurić.

“Ukoliko ne bude žalbi  ukupni  rezultati za lokalne izbore i konačni rezultati za republičke izbore biće objavljeni po isteku predviđenog roka a nakon toga će se pristupiti raspodeli dobijenih mandata prema redosledu kandidata na proglašenim izbornim listama  i izdavanju uverenja o izabranim kandidatima. Nakon toga će biti zakazana konstitutivna sednica” – rekao je,  Jovan  Milenković, predsednik Gradske izborne komisije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker