Sport

Ćirić: Borbenije i upornije do cilja

U okviru priprema Radnički Pirot je uzvratio gostovanje srpskoligaškoj ekipi Ozren iz Sokobanje i u “revanšu” je, kao i u Pirotu nakon 90 minuta bilo 1:1.

Prvu svoju utakmicu za “bele” odigrao je i Fuad Salihović, najzvučnije pojačanje Radničkog, koji nije na ovoj utakmici bio iznad proseka, dok Ivan Jovanović zbog povrede nije bio u protokolu, što dovodi u pitanje i njegov ostanak u klubu.

pogodak_resizeNova uprava je maksimalno posvećena svom delu posla i s pravom očekuje borbenu i dobru igru, praćenu željenim rezultatima.

Niko iz uprave kluba nema čarobni štap da preporodi klub za mesec i po dana. Za ovaj period smo uradili koliko smo mogli, po meni, dosta toga. Uz pomoć lokalne samouprave i Sportskog centra obnovljen je inventar u svlačionicama, nabavljene su nove mašine za ekonomat, kupljena je oprema za trening, rekviziti, igrači će u novoj sezoni igrati u novim dresovima. U klubu smo zatekli 14 lopti za 5 selekcije, od najmlađih do seniora, a danas svaka selekcija ima po 20 lopti, ukupno 100. Uredili smo na pomoćnom terenu gol i teren za trening golmana, što nije bilo u funkciji godinama u nazad, a stigle su i nove mreže za glavni stadion – počinje svoj razgovor za Pirotske vesti, predsednik Radničkog, Aleksandar Ćirić.

radnicki (6)Uporedo sa pripremama I tima krenulo se ozbiljnije i sa mlađim kategorijama.

Ono što smo najavili na Skupštini tome i težimo. Želimo da kroz ozbiljnu školu fudbala i kvalitetan rad, stvaramo ozbiljne i kvalitetne igrače. Treneri mlađih kategorija su novu sezonu počeli sa ozbiljnim planovima i programima, jer jedino tako možemo doći do uspeha. Svako ko ne može i ne želi da prati naše ambicije bićemo prinuđeni da mu se zahvalimo, bez obzira na ime i prezime i njegov “CV”. Kada dobijemo rezultate tog rada, Radnički će finansirati sam sebe što je i jedan od ključnih ciljeva – poručuje Ćirić i dodaje da će Radnički u skorije vreme potpisati Sporazum o saradnji i partnerstvu sa jednim od najambicioznijih klubova u Srbiji, sa kojim može da ostvari gore navedeni cilj.

radnicki (1)Ne govori se previše o I ligi, ali se na treninzima radi i sprema upravo tako, dok se u pripremnim utakmicama primećuju oscilacije.

I liga mora da se zasluži dobrom igrom, borbenošću, upornošću i golovima. Radnički ove sezone ima znatno izmenjen tim, jer je na kraju prošle sezone klub napustilo 8-9 igrača, skoro pola tima. Doveli smo nakon probe par kvalitetnih i proverenih igrača. Tim je još uvek u fazi priprema i ne treba suditi po rezultatima pripremnih utakmica već po igri. Ali, igrači Radničkog moraju da shvate u kom klubu igraju i koji grb nose. Svako od igrača mora da zna da nikome mesto u Radničkom nije zagarantovano i da nezalaganje i odsutnost na terenu se neće trpeti. Radnički je klub sa velikom tradicijom, Radnički je institucija, pravi klub za afirmaciju igrača, a ne rekreativni centar. Uprava ulaže maksimalne napore da stvori uslove za takmičenje u višem rangu, ali se u viši rang ulazi jedino sa pobedama i bodovima, a to morate da zaslužite na terenu. Samo kao jedan veliki tim, sastavljen od uprave, stručnog štaba, igrača i navijača, zajedničkom borbom možemo do uspeha – zaključuje Ćirić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker