Gradska hronika

Aktor nastavlja izgradnju Obilaznice oko Dimitrovgrada

Nakon sprovedenog međunarodnog tendera za nastavak izgradnje deonice Koridora 10 Obilaznica Dimitrovgrad – granica sa Bugarskom, na autoputnom pravcu E 80, u četvrtak, 12. maja 2016. godine Koridori Srbije potpisali su ugovor sa novoizabranim izvođačem radova, grčkom kompanijom Aktor SA. 

image

Za izgradnju predmetne deonice bilo je dostavljeno ukupno 7 ponuda zainteresovanih ponuđača:  Hidrostroy JSC (Bugarska), JV: Euro – Asfalt doo Sarajevo i Ingrap Omni doo Beograd, Construcciones Rubau S.A. (Španija), Terna SA (Grčka), Aktor SA (Grčka), Integral Inženjering AD (Bosna i Hercegovina)  i JV: STRABAG AG (Austrija) i Vojvodinaput AD Pančevo. 

Kompanija Aktor SA je izabrana nakon postupka evaluacije koji je podrazumevao proveru tehničkih kvaliteta i računsku proveru svih ponuda. 

Na deonici Obilaznica Dimitrovgrada – granica sa Bugarskom preostali su radovi na izgradnji puta i mostova na trasi koja je ukupne dužine 5,8km u punom profilu, sastoji se od 7 mostova dužine od 20m do 500m, raspona 30-35m, pun profil.  

Radovi se finansiraju iz kredita Svetske banke, ugovorena cena (bez PDV) iznosi 2,106,909,003.70 RSD.
Rok za izvođenje preostalih radova na izgradnji puta i mostova na obilaznici Dimitrovgrada je 300 dana. 
 
Radovi na pomenutoj deonici prekinuti su u oktobru prošle godine zbog raskida ugovora sa bugarskom kompanijom “Trace Group Hold”.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker