Korona virus

ZZJZ: Presek stanja na današnji dan – 7.aprila

Prema poslednjim potvrđenim informacijama, na teritoriji okruga laboratorijski je potvrdjeno 21 od 72 uzorkovanih, od toga je 19 u Pirotu, sa napomenom da je dvoje potvrđenih preminulo, pa je shodno tome, stanje potvrđenih slučajeva u Pirotu, 17, saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Broj slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je oko 140, i svi su u kućnoj izolaciji.

U pirotskoj bolnici trenutno je hospitalizovano 5 obolelih lica, i svi su u stabilnom stanju, dok je jedan bolesnik prebačen u KC Niš, i prema poslednjim informacijama i on je stabilnom stanju.

Od početka epidemije pod zdravstvenim nadzorom, zaključno sa današnjim danom je 618 osoba – kontakata, koji su imali kontakt sa obolelima, verovatnim ili potvrđenim slučajevima.

Danas i juče urađen je 31 novi uzorak potencijalno zaraženih, i nadležnoj ustanovi u Batajnici biće poslati na ispitivanje sutra. 

Situacija u Pirotu i susednim opštinama je pod kontrolom svih nadležnih institucija, ali molimo da se uvaži apel da se ostane kod kuće, i poštujete preporučenu socijalnu distancu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker