Gradska hronika

Zgrada za primer, u liftu muzika, led rasveta svuda, nema dugova…

Za razliku od ogromnog broja zgrada u Pirotu, ali i Srbiji generalno, koje su zbog nesloge u veoma lošem stanju, zgrada u Ustaničkoj ulici 3A predstavlja pravi primer kako malo dobre volje, sloge i domaćinsko ponašanje može da ulepša svakodnevnicu svim stanarima. Zahvaljujući predsedniku Skupštine stanara ove zgrade Srđanu Tošiću, koji je nepunu godinu na ovoj funkciji, ali i razumevanju stanara, u celoj zgradi ugrađena je led rasveta, liftovi se redovno održavaju i  remontuju, ne postoje dugovanja za komunalije, struju, vodu, hodnici su oplemenjeni slike Pirota i lepota našeg grada, a dok se vozite u liftu možete da uživate u muzici, jer su u liftovima instalirani zvučnici. Postavljena je i osvetljena led rasvetom tabla za pisanje, na kojoj se među porukama često nađu i one ljubavnog sadržaja. 

Kako kaže Tošić za Pirotske vesti,  sinoć su svim mališanima podeljeni i novogodišnji paketići, što je posebno oduševilo sve stanara, naročito one najmlađe.

-Kada ima sloge i razumevanja, sve se može. Ubacili smo i magnetne table za pisanje, gde svi stanari mogu da ostavljaju poruke, tako da smo na taj način iskorenili šaranje po zidovima. Zidove smo takođe okrečili, okrečili i ulaz, oglasna tabla je osvetljena led rasvetom, tako da smo uspeli da napravimo potpuno drugačiji ambijent, neuporedivo lepši za življenje. Sve to smo uradili od zajedničkih sredstava Skupštine stanara zgrade. Svi su zadovoljni i niko se ne stidi kada dođu gosti ili neko sa strane, jer se svi oduševljavaju celokupnim ambijentom. Imamo planove i za narednu godinu, a to je uređenje parking prostora, prilaza zgradi, ugradnja video nadzora-kaže Tošić i dodaje da sve ovo ne bi uspeo bez podrške stanara i suseda, ali i supruge Slavice.

Stanarka zgrade, Dragana Nejković kaže za Pirotske vesti da gotovo svakog jutra, kada krene na posao, nešto je obraduje u zgradi.

-Pre neki dan kućni savet je okitio zgradu, jutros nas je oduševila muzika u liftu i baloni u hodniku, a sinoć su nam komšije priredile pravo iznenađenje, svako dete u zgradi dobilo je paketić i čestitku. Svi stanari su ponosni što imamo ovakvu porodicu koja vodi naš kućni savet-kaže Nejkovićeva za Pirotske vesti.

Srđan i Slavica Tošić

Zbog zavidnog stanja u kome se nalazi zgrada u Ustaničkoj 3A, i stanari okolnih zgrada izrazili su želju da im predsednik kućnog saveta bude upravo Srđan Tošić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker