Lokalna samouprava

Zamenom vodovodne mreže u Ulici Kraljevića Marka, zvanično, otvorena nova građevinska sezona u Pirotu

JP “Vodovod i kanalizacija” Pirot nastavlja zamenu vodovodne mreže u gradu i selima, a danas su počeli prvi radovi u skladu sa ovogodišnjim planom. Dužina glavne vodovodne mreže u Ulici Kraljevića Marka je oko 250 metara, a sa izradom priključnih vodova dostiže dužinu od 490 metara. Direktor “Vodovoda”, Zoran Nikolić, kaže da je vrednost radova oko 3 miliona dinara, a radovi bi trebalo da budu završeni za 15 radnih dana.

“Sa ovom ulicom mi, praktično, ulazimo u novu građevinsku sezonu. Čeka nas još mnogo posla tokom ove godine, sledeća ulica je verovatno Svetogorska, zatim Trg republike, radićemo u Gnjilanu, Trnjani, tako da očekujemo da najmanje 3 do 4 kilometra vodovodne mreže u gradu zamenimo, još toliko u selima. Nadam se da ćemo naše planove, kao i do sada, uspešno realizovati”- rekao je Nikolić.

On je istakao da je za Ulicu Kraljevića Marka karakteristično to što je jedna polovina imala vodovodnu mrežu a druga polovina dobijala je vodu iz Ulice Srpskih vladara. Vodovodna mreža je prolazila kroz privatne posede što je otežavalo njeno održavanje. Posle zamene vodovodne mreže sledi kompletno uređivanje ulice koja će dobiti mnogo lepši izgled, rekao je Nikolić.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, koji je sa svojim saradnicima obišao gradilište i označio početak  nove sezone, kaže da se nada da će i ova građevinska sezona biti uspešna kao i prošla, koja je ocenjena kao najuspešnija u poslednjih petnaestak godina.

“Očekuje nas dosta posla i ove godine, izdvojili smo oko 300 miliona dinara za asfalterske radove, sređivanje putne infrastrukture u gradu i selima. Svi radovi u ulicama gde će “Vodovod” raditi usaglašeni su sa radovima koje će posle toga izvoditi “Direkcija”. Mislim da je ova ulica veoma važna za sve ljude koji žive u Novoj Mali i naselju Tanasko Rajić, s obzirom da mnogo dece ovde prolazi na putu ka školama i Sportskom centru “Senjak” pa je ova ulica ušla u prioritet za ovu godinu. Posle nove vodovodne mreže uslediće asfalterski radovi i biće uređeni trotoari. To ćemo uraditi u mnogim ulicama tokom ove godine i, kao što sam rekao, nadam se da će i ova građevinska sezona biti intenzivna kao i prošla”- izjavio je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker