Gradska hronika

“Veština komunikacije mladih” – Nenasilna komunikacija i prevazilaženje stresnih situacija

“Veština komunikacije mladih”, naziv je projekta koji  udruženja Gea realizuje u srednjim školama pod pokroviteljstvom grada Pirota. Radionice su prilagođene mladima u cilju unapređenja komunikacijskih veština koje nisu predviđene formalnim obrazovanjem. Predavanja su do sada održana u Mlekarskoj školi, Srednjoj medicinskoj školi, odsek u Pirotu, i u Srednjoj stručnoj školi. 

Radionice su vodile prof. dr Mirjana Marković i Emina Daskalović, psihoterapeut pod supervizijom. Predavanja su održana u Mlekarskoj školi dr Obren Pejić i okupila su učenike završnog razreda Mlekarske škole i Srednje medicinske škole, odsek u Pirotu, i u Srednjoj stručnoj školi gde su se učenici različitih obrazovnih profila upoznali sa pojmom nenasilne komunikacije.

Projekat „Veština komunikacije mladih “ je radionica prilagođena mladima koja predstavlja obrazovni i vaspitni program koja obučava mlade komunikacijskim veštinama koje nisu predviđene formalnim obrazovanjem. Ova edukacija je zasnovana na potrebama mladih za razvoj ličnih potencijala kako bi stekli komunikacijske veštine koje mnogobrojnima nedostaju. Kroz ovaj projekat u vidu radionice mladi mogu da nauče kako razrešiti sukobe, biti ubedljiv, kako reagovati u stresnim situacijama i šta je sve potrebno za uspešnu komunikaciju sa ljudima. U narednom periodu planiran je nastavak realizacije projekta u svim srednjim školama.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker