Lokalna samouprava

Vasić: Naredne dve godine posvećene intenzivnoj borbi protiv sive ekonomije

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je u Beogradu prisustvovao veoma značajnoj konferenciji u organizaciji Američke privredne komore, Vlade Srbije i na inicijativu NALED-a, posvećenoj borbi protiv sive ekonomije. Na konferenciji je govorio i premijer Aleksandar Vučić, kao i ministri Ana Brnabić i Zorana Mihajlović.

Kako je Pirotskim vestima kazao gradonačelnik Vasić, konferencija je održana u sklopu inicijative koju je NALED pokrenuo pre godinu dana a koja za cilj ima borbu protiv sive ekonomije.

-Vlada Srbije je prihvatila i aktivno učestvuje, izradila je strategiju za borbu protiv sive ekonomije koja je prepoznata kao veliki problem za privrednike koji posluju u skladu sa zakonima, ali i državu odnosno državni budžet. Naredne dve godine su proglašene godinama borbe protiv sive ekonomije sa predviđenim brojnim merama koje za cilj imaju upravo smanjenje sive ekonomije, poput pojačanih inspekcijskih nadzora, sprovođenja info kampanja i drugih mera. Smanjenje sive ekonomije će imati veoma pozitivan uticaj, pre svega iz razloga što privrednici neće imati nelojalnu konkurenciju, mnogo manje će biti  izbegavanja plaćanja poreza, više novca će se slivati u državni budžet, a to će se odraziti i na porast broja zaposlenih, što je veoma važan efekat cele kampanje-kazao je Pirotskim vestima gradonačelnik Vasić, koji je već nekoliko godina član Upravnog odbora NALED-a.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker