Lokalna samouprava

Uređuju se trotoari u ulici Srpskih vladara

Direkcija za izgradnju grada, “Vodovod i kanalizacija” i JP “Komunalac” počeli su da uređuju trotoar u ulici Srpskih vladara od Doma kulture do Galanteksa.

Po rečima direktora Direkcije Branislava Kostića, vrednost projekta je šest miliona dinara.

-Reč je o kompleksnom i jako ozbiljnom poslom jer ćemo imati problema sa podzemnim instalacijama, vodovodnom, elektroenergetskim kablovima, niskonaponskim, kanalizacionom mrežom, takođe i dotrajala stabla predstavljaju problem tako da će biti dosta posla-kazao je za TV Pirot direktor Kostić.

srpskih vladara

Po rečima Nade Avžner, zamenik direktora u “Komunalcu” kaže da su stabla koja su posečena u ulici Srpskih vladara dotrajala.

-Stabla su zasađena pre više od 40 godina i predstavljaju opasnost po bezbednost građana. Ova stabla imaju svoj vek trajanja, završila su svoj radni i životni vek, pa je ovo potez koji je bio neminovan-kaže Avžnerova i dodaje da predstoji vađenje i korenja stabala.

Kada se završi rekonstrukcija trotoara, postavljanje behaton ploče, predstoji sadnja novog drvoreda i mobilijara.

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Kuku nama opet.
    sve kontra rade,uradice istu glupost kao u ulici preko puta Vuka postavice sve pa ce onda raskopati da posade drvece,do sada da su menjali po 3 drveta u sezoni normalno na razlicitim mestima drvored bi bio pristojan.A oni postave behaton obeleze parkinge pa usred parking mesta stave zakrzljala drva.Svaka cast gospodji Nadi, zena zna svoj posao,to znam zasigurno jer je i strucna za to, ali ovo nema veze ogoliti onako centar ko da je najezda skakavaca prosla totalno bezveze

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker