Lokalna samouprava

Nikolić: Početak naredne godine obeležiće značajne investicije

Ono što nas očekuje a što će obeležiti početak naredne godine, to su mnogo življe aktivnosti na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i još jedan veliki projekat, a to je cevovod Krupac - Berilovac, kazao je Pirotskim vestima direktor Nikolić

Direktor Vodovoda i kanalizacije Zoran Nikolić kazao je Pirotskim vestima da očekuje da se planirane investicije za ovu godinu, koja će ostati upamćena po epidemiji covida, realizuju uprkos svim teškoćama. Nikolić je kazao da Vodovod trenutno radi na tri gradilišta, a da naredne godine ovo preduzeće očekuju izuzetno važne i velike investicije.

zoran nikolić vodovod

-Mi se trudimo da plan investicija za ovu godinu, uprkos pandemiji, ispunimo. Trenutno radimo na tri gradilišta, Ulica Milovana Glišića, Ratarska – zamena vodovodne mreže, kao i u selu Izvor gde radimo na izradi kanalizacije i zameni vodovodne mreže. Bez obzira na mali broj radnika, ja se nadam da ćemo plan investicija za ovu godinu ispuniti. Polako se pripremamo za narednu godinu, pravi se uveliko spisak prioritetnih investicija, taj plan se mora uskladiti sa Javnim preduzećem za planiranje i izgradnju grada zbog asfaltiranja ulica gde prethodno mora da se zameni vodovodna mreža kako ne bi bilo prekopavanja. Ono što nas očekuje a što će obeležiti početak naredne godine, to su mnogo življe aktivnosti na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i još jedan veliki projekat, a to je cevovod Krupac – Berilovac. To je cevovod fi-600, najveći cevovod koji ide prema gradu. Taj cevovod je dosta star i moraćemo polako da krenemo sa tim poslom, parcijalno ili u etapama. Naravno, očekuje nas i ono što radimo svake godine, a to je zamena vodovodne mreže u gradu i selima-kaže Nikolić.

Svake godine najmanje 50 miliona dinara u investicije

-Zahvaljujući KFW programu mi svake godine značajno uvećamo obim investicija i bez toga teško da bi mogli da zadržimo ovako jak investicioni tempo. U planu nam je da upravo iz tih izvora ili možda nekih drugih, zatražimo pomoć za realizaciju još jedne značajne investicije za koju već imamo urađen projekat. Reč je o izradi kanalizacije u selu Berilovac gde već imamo projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu. Pokušaćemo da konkurišemo tim i sličnim projektima kod raznih institucija-kazao je Nikolić.

zoran nikolić, direktor vodovoda i kanalizacije

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker