Gradska hronika

U novoj etapi radova u Ulici Srpskih vladara počela izgradnja kružnog toka

Sredina je oktobra a građevinska sezona u Pirotu kao da tek počinje. Povoljne vremenske prilike idu na ruku neimara, na više mesta se radi ovih dana, dobar deo planiranih investicija iz budžeta grada je završen, a neke počinju. Rekonstrukcija Ulice Srpskih vladara prema mostu “Gazela” odvija se prema planskoj dinamici, po etapama, uz potpunu obustavu saobraćaja od 7 do 17 časova. Danas je počela izgradnja kružnog toka na raskrsnici ulica Srpskih vladara i Vojvode Momčila.

Prema podacima koje smo dobili u JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta radovi na kružnom toku će se odvijati u naredna tri dana. I na ovom potezu iskopi su znatno dublji od planom predviđenih i nasipaju se radi stabilizacije podloge. Kružni tok je prečnika 24 metra sa dve kolovozne trake širine po 3,75 metara. Središnje ostrvo biće oivičeno granitnim kockama.

Paralelno sa rekonstrukcijom ulice u toku je uređenje trotoara prema mostu “Gazela”. Svi radovi, koje izvodi firma Drumovi A i D, trebalo bi, prema planu, da budu završeni do kraja novembra.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker