Lokalna samouprava

Uprkos pandemiji pirotski “Vodovod” investirao preko 45 miliona dinara

Godinu koja je na izmaku obeležila je, u najvećoj meri, epidemija izazvana virusom COVID 19 i uticala je negativno na svaki segment života. Epidemija se svakako odrazila i na poslovanje JP “Vodovod i kanalizacija” u Pirotu. Kada se podvuče crta na kraju godine,  direktor “Vodovoda”, Zoran NIkolić kaže da će poslovni rezulat biti pozitivan, ali je mogao biti još bolji da nije bilo epidemije. Nikolić je podsetio da mnogi privredni subjekti nisu radili u određenom periodu i da se to nominalno negativno odrazilo, bar, za desetak miliona dinara.

vodovod radovi“Ako posmatramo naše investicije, uglavnom, uradili smo sve ono što smo planirali. Ukupan iznos naših ulaganja dostigao je brojku od oko 45 miliona dinara. Bilo je godina kada smo više investirali, i zato kažem uvek može bolje. Bilo kako, i ove godine smo utrošili oko 15 miliona dinara za zamenu vodovodne mreže, odnosno oko tri hiljade metara je zamenjeno. Radilo se u mnogim ulicama, Midžorskoj, Milovana Glišića, Ratarskoj, Jastrebačkoj, Dalmatinskoj i tako dalje. Isto tako zamenili smo vodovodnu mrežu u Krupcu, preko hiljadu metara glavne mreže, i selu Izvor, Negde oko dve hiljade metara vodovodne mreže zamenili smo u selima. Ako tako posmatramo taj naš osnovni plan smo ispunili, i sve ono što je Direkcija za uređenje grada planirala mi smo prethodno radili. Ne treba zaboraviti i kanalizaciju u Izvoru. Tamo ćemo naredne godine nastaviti sa radom-kaže direktor Nikolić i dodaje da se nada da će godina pred nama biti bolja u svakom pogledu.

zoran nikolić, direktor vodovoda i kanalizacije

-Nadamo se da će naredna godina biti bolja, ali je plan u finansijskom pogledu pravljen uz povećanu opreznost. Ne znamo kako će biti sa pandemijom, ali i za narednu godinu planiramo preko 45 miliona dinara investicija iz sopstvenih sredstava. Tu nema nekih posebnih novina, tu je ponovo zamena vodovodne mreže, već smo sa Direkcijom uskladili radove u nekim ulicama. U tom delu opet smo planirali oko 15 miliona dinara. Nastavljamo sa selima, na spisku su Gnjilan, Sopot, Petrovac i želimo da završimo kanalizaciju u Izvoru. To su tri osnovne stvari koje ćemo imati. Imamo još mnogo poslova, recimo u Jalbotini nas čekaju istražni radovi na bušotini i izdvojili smo novac za projektnu dokumentaciju, na Sarlahu još najmanje godinu i po dana istraživanja, elaborata i kontrole kvaliteta vode da bismo priveli nameni. To nisu prevelike, direktne investicije, ali je ipak značajan posao. I, ono što je od posebnog značaje jeste izrada projektne dokumentacije i raspisivanje tendera za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda”- rekao je direktor Nikolić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker