Gradska hronika

Udruženje “GEA” iz Pirota dobilo zahvalnicu “Dobročinitelj”

Na svečanoj ceremi „Najbolje u Srbiji 2023“, udruženje građana „GEA“ iz Pirota dobilo je zahvalnicu „Dobročinitelj“. Predsedniku udruženja, Aleksandru Vidanoviću, zahvalnicu je uručio Radenko Durković, zamenik gradskog sekretara za privredu grada Beograda. Priznanja „Moj izbor“ i „Dobročinitelj”, dobitnicima su uručena 30. marta, u Velikoj sali Medija centra u Beogradu, u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji”.

 Kampanju „Najbolje u Srbiji” već četrnaest godina organizuje udruženje „Moja Srbija“ u saradnji sa Centrom potrošača Srbije. Podršku za organizaciju kampanje pružili su Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije i Grad Beograd.

 

Priznanje „Moj izbor” dodeljuje se  za najbolje domaće proizvode i brendove. U konkurenciji za nagradu se našlo oko 1.000 domaćih proizvoda i brendova. Nagrade „Moj izbor” osvojili su: Dunav osiguranje, Zaječarsko pivo,  Dijamant ulje,  Zlatiborac suvomesnati proizvodi,  Merix,  Začin C,  Dogma,  Forma Ideale, neXt sokovi, Gorki list, Smoki i Plazma keks.

 U okviru svečanosti uručene su i nagrade „Dobročinitelj”, za najodgovornije kompanije i organizacije u Srbiji. Cilj akcije Dobročinitelj jeste podsticanje organizacija i pojedinaca u Srbiji da ulažu u razvoj zajednice u kojoj žive i rade, da čuvaju životnu sredinu, kao i da pomažu građanima kojima je pomoć neophodna.

Dobitnici priznanja Dobročinitelj 2023, za društveno odgovorne aktivnosti tokom 2020., 2021. i 2022. godine su: Delhaize Serbia, Lidl Srbija, Nestle Adriatic S, Dunav osiguranje i Srpski filantropski forum, dok su zahvalnice dobile udruženja Banka hrane Vojvodina, GEA, Jedan posto, Na pola puta i Predškolska ustanova „Stonogica”, koje su se posebno istakle svojim odgovornim akcijama u prethodnom periodu.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker