Gradska hronika

U pirotskoj Bolnici posle porođaja beba preminula – čekaju se rezultati obdukcije

Vest da je u Pirotskoj bolnici juče, 16. avgusta, preminula beba posle rođenja uznemirila je javnost. Kako prenosi Telegraf.rs dete je bilo u lošem stanju i lekari pirotske Bolnice odlučili su da ga transportuju u Klinički centar u Nišu. Da bi se utvrdio uzrok smrti naloženo je da se uradi obdukcija nakon koje ćemo dobiti i zvanične informacije iz bolnice u Pirotu. 

Posle obdukcije biće mnogo toga jasnije i nadamo se da će javnost biti upoznata da li je bilo propusta prilikom porođaja koji su mogli da utiču na tragičan ishod.

Otac preminule bebe, Vinko, iz Belog Polja kod Pirota, kaže da je još uvek u šoku. Teško mu je zbog svega što se dogodilo.

“S nestrpljenjem smo čekali da se supruga porodi jer to nam je prvo dete. Trudnoća je proticala u najboljem redu, supruga nije imala nikakvih problema i redovno je bila na svim kontrolama. U nedelju oko 9 časova sam je odvezao u Bolnicu pošto je osetila bolove. Posle prijema smo se čuli nekoliko puta, razmenili poruke, i više se nismo čuli jer joj je telefon oduzet, kako sam saznao. Čekali smo dugo da dobijemo informaciju iz Bolnice, ali niko nije zvao. Otišao sam u Bolnicu popodne, oko 4 časa, rekli su mi da se još nije porodila. Nisam spavao naredne noći, a iz Bolnice nema informacija. Ujutru je sestra moje supruge, koja radi u Bolnici, otišla na odeljenje i rekli su joj da bebicu spremaju za transport u Klinički centar Niš. Lekar nije znao šta da nam kaže, delovao je zbunjeno. Posle smo saznali da je dete preminulo. Uznemireni smo, videćemo šta će reći obdukcija” – kaže Vinko.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker