Sport

U izjednačenoj igri Trajal, uz više sreće, do sva tri boda u Pirotu

Fudbal: Srpska liga Istok 21/22

Pirot: Gradski stadion “Dragan Nikolić”

Kolo: 13.

Radnički – Trajal 0:1 (0:0)

Radnički: Nikola Stepanović, Filip Stojanov (Lazar Batoćanin), Božidar Mančić, Filip Tolić, Nemanja Petrov, Bojan Dojkić, Mitar Radivojević (Marko Petrović), Darko Stojanović, Denis Ristov, Filip Sekulić (Namanja Mančić), Filip Gajić.

Fudbaleri Radničkog danas su pružili dobru partiju. Videlo se od samog početka da žele pobedu, mada su se namerili da veoma dobru i čvstu ekipu Trajal iz Kruševca, koja u ovom delu prvenstva ne zna za poraz. Imali su “Beli inicijativu u prvom poluvremenu, dobro kombinovali i osvajali teren, ali bez efikasne završnice. U 22. minutu Denis Ristov šutira odlično, golman gostiju stajao je kao ukopan, ali lopta je tik pored stative završila u gol autu. Samo četiri minuta kasnije, na odličan centašut Nemanje Petrova, dobar u skoku bio je Filip Sekulić, zahvatio loptu glavom i sa pet metara šutirao iznad same prečke. Tom prilikom Sekulić je zadobio povredu zbog koje je morao da napusti igru.

 

Početak drugog poluvremena pripada Radničkom. Gosti se uspešno brane, ali stalno prete da preko brzonogih napadača iz kontra napada ugroze gol Radničkog. U 50. minutu beležimo topovski, majstorski, udarac Denisa Rostova iz slobodnog udarca kada je lopta pogodila prečku. Upravo u tom periodu od 50. do 59. minuta Radnički ima inicijativu, dominira terenom i nažalost, iz jednog kontra napada prima pogodak u 60. minutu igre. Gosti su uspeli da sačuvaj prednost i osvoje tri dragocena boda, reklo bi se sasvim zasluženo u gotovo ravnopravnoj igri.

Treba reći i to da je utakmica protekla u korektnoj, sportskoj atmosferi, a da je sudijska četvorka, na čelu sa Aleksandrom Vukadinovićem, besprekorno obavila svoj posao.

Trener Trajala, Miljojko Gošić, kaže da je igra bila izjednačena, ali da je njegov tim imao više sreće i osvojio bodove. Sličnog stava je i Marko Vidojević, trener Radničkog, koji, takođe, kaže da je igra bila ravnopravna, ali da se Trajal ipak bolje snašao i osvojio bodove.

 

“Pre svega čestitam Trajalu na pobedi i korektnoj utakmici, mogu da istaknem u jednom pravom fudbalskom ambijentu i, potenciram, više nego korektnom suđenju. Utakmica koja je bila egal, ali je otišla na njihovu stranu. Nije to slučajno, oni su mnogo puta ove godine pobeđivali sa jedan prema nula, a mi mnogo ovakvih utakmica nismo uspevali ni do remija da dovedemo. Mislim da su igrači dosta dobro ušli u utakmicu, imali smo kontrolu, neke dobre situacije, ali bez dobrih rešenja u završnici. Imali smo brzopleto reagovanje kada je mreža gostiju bila bez golmana, nismo iskoristili priliku, a odmah posle nekoliko sekundi primili smo gol”- rekao je Vidojević.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker